Moja svekrva želi da spava u našem bračnom krevetu i ne može da prihvati „ne“ kao odgovor, tada počinje moja bračna drama

24.07.2022

10:59

0

Autor: D. R.

Njenom sinu ne samo da ovo nije zasmetalo, već je predložio da njegova mama taj krevet svakodnevno koristi, na šta je njegova žena ostala u šoku, a šta kažu studije o porodičnim odnosima na sve ovo?

Moja svekrva želi da spava u našem bračnom krevetu i ne može da prihvati „ne“ kao odgovor, tada počinje moja bračna drama
profimedia-0152315762 - Copyright Profimedia

Teško da postoji osoba koja bi se osećala loše zbog čvrstih odnosa sa svojim rođacima – prijatno je biti deo porodice pune ljubavi u kojoj znate da svi jedni drugima čuvaju leđa. Ali, naravno, takva veza ne pada sa neba. Ona raste iz ljubavi, komunikacije, sigurnosti i nekoliko pravila.

Nažalost, korisnica Reddita "throvra4t33" našla se u neprijatnoj situaciji u kojoj nedostaje nekoliko od ovih ključnih komponenti.

Prema rečima žene, njena svekrva se privremeno preselila kod nje i njenog supruga, dok se renovirala kuća gospođe. Par je, stoga, samo za nju opremio celu gostinjsku sobu, uključujući sve što bi moglo da joj zatreba za boravak.

Međutim, iz nekog razloga, gospođa je počela da drema u krevetu svog sina i snaje i otvoreno rekla da joj se tamo zaista dopada.

Njenom sinu ne samo da ovo nije zasmetalo, već je predložio da njegova mama taj krevet svakodnevno koristi za popodnevnu dremku, posebno kad joj je već toliko prijatno. Njegova supruga je bila šokirana ovakvim predlogom i odlučno odbila, ali onda je usledila svađa u kojoj su pale teške reči od strane njenog supruga.

Zanimljivo je da kada se žene ne slažu sa svojom svekrvom, to je zapravo dobar znak za njihov brak. Dvadesetšestogodišnja studija otkrila je da kada je muž prijavio da ima blizak odnos sa roditeljima svoje žene, rizik para od razvoda se smanjio za 20 odsto. Ali kada je žena prijavila da ima blizak odnos sa roditeljima svog muža, rizik para od razvoda se povećao za 20 odsto.

Teri Orbuč, psiholog i profesor istraživanja na Univerzitetu u Mičigenu, započela je istraživanje 1986. godine sa 373 para u prvoj godini braka i nastavila sa njima tokom vremena. Ona je rekla za "Wall Street Journal" da veruje da su ovakvi rezultati posledica različitih načina na koji muževi i žene pristupaju svojim odnosima sa porodicama svojih supružnika.

- Žene cene blizak odnos sa roditeljima svog muža, ali sve to na kraju mogu posmatrati kao mešanje, dok su muškarci više zainteresovani da izdržavaju svoje porodice i manje lično shvataju postupke roditelja svoje supruge - objasnila je Teri i dodala:

- Budući da su odnosi toliko važni za žene, njihov identitet kao žene i majke je ključan za njihovo biće. One tumače ono što njihove svekrve govore i rade kao mešanje u njihov identitet kao supružnika i roditelja.

Profimedia
 

Zbog toga, Teri savetuje roditeljima sinova da paze na ponašanje koje njihova snaja može protumačiti kao „mešanje“, dok roditelji ćerki treba da budu otvoreni za povezivanje sa svojim zetovima.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike