Položaj u kom spavate otkriva kakva vam je veza: Saznajte da li je sve u najboljem redu, ili je vreme za ozbiljan razgovor

30.06.2022

11:47

0

Autor: Z.A.S.

Govor tela i tokom spavanja može biti pokazatelj određenih stvari

Položaj u kom spavate otkriva kakva vam je veza: Saznajte da li je sve u najboljem redu, ili je vreme za ozbiljan razgovor
profimedia-0056808344 - Copyright Profimedia

Koliko god da ste sigurni u svog partnera, sigurno ste se nekada zapitali da li je to zaista "to" ili možda gubite vreme? Nema ničeg čudnog u tome da se nedoumice ponekad jave, a ukoliko niste spremni da o njima otvoreno razgovarate, možda bi trebalo da počnete da obraćate pažnju na detalje.

Verovali ili ne, ali na osnovu položaja u kome vi i vaš partner spavate, vrlo lako možete da zaključite da li je sa vašom vezom sve u najboljem redu, ili je vreme za ozbiljan razgovor.

Ovih osam položaja su najčešći, a evo i šta otkrivaju.

Okrenuti su leđima i ne dodiruju se

Možda vam ovaj način spavanja ne zvuči kao romantičan odnos, prema jednoj studiji, ova poza je najčešća među partnerima, a razlog je vrlo jednostavan - praktična je.

- Taj položaj pokazuje da su partneri bliski, nezavisni i da se osećaju sigurno jedno s drugim - kaže psihološkinja Korin Svit.

Položaj "kašike"

U pitanju je položaj u kojem je jedan partner okrenut drugom partneru leđima, dok je drugi "zalepljen" za njega, odnosno njegova leđa i grli ga. U pitanju je klasik poza među ljubavnim parovima i govori da se jedan partner prema drugom odnosi zaštitnički.
Profimedia
 

- Ova poza je i vrlo senzualna. Ipak, ako jedan partner "lovi" drugog po krevetu, pokušavajući da ga tako zagrli s leđa, a ovaj se svaki put izmigolji, tada s vezom nešto nije u redu - pojasnila je Peti Vud, stručnjakinja za govor tela.

Zagrljeni su rukama i nogama, ali...
Oni parovi koji imaju običaj da spavaju u ovom položaju, imaju tendenciju da se isprepliću rukama i nogama, dok su licima okrenuti jedno ka drugom, ali da se nakon 10-ak minuta razdvoje.

- To je kompromis između intimnosti i nezavisnosti, čime se omogućava najbolje od oba sveta - kaže psihološkinja Svit i dodaje da oko osam posto parova spava ovako.

Profimedia
 

Okrenuti su leđima i dodiruju se
Ova poza govori da su oba partnera opuštena i da se u vezi osećaju prijatno. Vrlo je česta u ljubavnim odnosima.

Jedan partner dominira krevetom

To otprilike ovako izgleda: Jedan partner je raširen preko celog kreveta (taj je dominantan), a drugi je stusnut u nekom od uglova, jer nema mesta. Baš kao i način spavanja, tako izgleda i njihova svakodnevica - jedan dominira, a drugi je u vezi potčinjen.
Profimedia
 

Celu noć spavaju ispreplitani nogama i rukama
Ovo bi moglo da znači da su partneri zavisni jedno od drugog, odnosno da osećaju potrebu da se čvrsto drže zajedno.

Jedan partner drži glavu na grudima onog drugog
Ovaj položaj je čest kod onih ljudi koji su tek zaplovili u ljubavnu vezu, ili u onim odnosima u kojima se ljubavna strast ponovo rasplamsala. Ovako spava oko četiri posto parova.

Profimedia
 

Okrenuti su licima, ali se ne dodiruju
Ukoliko spavate licem okrenuti ka partneru, to bi moglo da ukazuje na emocionalno zahtevan odnos. Takođe, govori i to da postoji potreba za više intimnosti u životu i bliskijom komunikacijom

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike