Dobre vesti: Ta neprijatna promena u vašoj vezi zbog koje toliko patite je zapravo normalna

01.06.2022

10:54

0

Autor: D. R.

„Prvih nekoliko meseci sve je bilo tako sjajno, a onda kao da se sve promenilo“

Dobre vesti: Ta neprijatna promena u vašoj vezi zbog koje toliko patite je zapravo normalna
par - Copyright Unsplash

Koliko puta ste čuli ovu rečenicu od svojih prijatelja, ali koliko puta ste se i sami ovo zapitali?

Ako to i sada osećate u svojoj vezi, budite sigurni da niste sami. Možda osećate da se vaš partner promenio ili da je izbegavao da bude otvoren prema vama kada ste se upoznavali. Možda se osećate kao da ste pogrešno procenili svoju vezu i pitate se da li uopšte možete da verujete sebi. Osećate se razočarano, frustrirano i, verovatno, prilično ljuto.

Da li ste pogrešili i izabrali pogrešnog partnera? Možete li ikada povratiti magiju koju ste delili na početku? Zašto je sada sve tako drugačije?

Pixabay
 

Pre nego što donesete bilo kakave radikalne odluke o svojoj vezi, morate da postanete svesni zašto se ova uobičajena pojava dešava. Šta ako vam kažemo da vas partner nervira, razočara ili frustrira upravo zbog ljubavi koju doživljavate zajedno? I da verovatno stvarate istu dinamiku kod svog partnera?

Svi mi ulazimo u odnose sa bolom iz naše prošlosti, bilo iz detinjstva, i/ili iz prethodnih veza. Iako možda želimo da pronađemo istinsku ljubavnu vezu koja traje, u isto vreme se takođe plašimo da ćemo ponovo biti povređeni.

Dakle, bliskost koju ste iskusili sa svojim partnerom u ranim fazama - kada je sve bilo tako divno - zapravo je pokrenula negativna osećanja koja sada imate. Skoro kao da vaš um govori: „Sačekaj, ovo se približava, a to znači da imam potencijal da stvarno budem povređen.“

Profimedia
 

Vaš um se igra sa vama

Kada se osećamo kao da bismo mogli biti povređeni - u ovom slučaju emocionalno od strane našeg partnera - naša podsvest sprema razne načine da se zaštiti od mogućeg bola.

Vaša podsvest zna da što ste vi i vaš partner bliži, bol će biti veći ako izgubite partnera. Dakle, vaš um počinje da traži načine da zadrži svog partnera na odstojanju:

• Postajete hiper-budni u pogledu načina na koji pere sudove, vozi auto ili donosi odluke

• Nerviraju vas male stvari koje on ili ona radi; ponašanja za koja ste možda ranije mislili da su ljupke, sada vas izluđuju

• Osećate gušenje kada vaš partner želi da provede više vremena sa vama

• Osećate se zanemareno jer on ili ona želi da provodi vreme sa prijateljima

Dakle, počinjete da se raspravljate i svađate, a svađate se oko istih stvari iznova i iznova. Ne shvatate da vas strah od previše zbližavanja tera da tražite probleme u drugoj osobi. Mnogi ljudi u ovom trenutku skaču sa broda - samo da bi ponovili obrazac u svojoj sledećoj vezi. A njihovi nerešeni problemi će nastaviti da izbijaju na površinu, sprečavajući ih da ikada ostvare istinski intimni odnos pun ljubavi.

Ali sada znate.

Znate da je ovaj težak period zapravo normalna faza u vezi - ona u kojoj se oboje borite sa strahom da ćete se previše zbližiti.

Ako znate kako da uspešno prevaziđete ovaj period, možete uživati u vezi bezgranične ljubavi i ispunjenja.

Profimedia
 

Dakle, hajde da bude jasno - ako ste ikada bili razočarani svojim partnerom, postoji skriveni razlog. Ako se vi i vaš partner svađate oko istog starog pitanja, postoji skriveni razlog. Ako se ponekad osećate da vas partner guši, postoji skriveni uzrok. Ako se često osećate kao da ne dobijate dovoljno pažnje od partnera, postoji skriveni uzrok. Ako ne znate ove skrivene uzroke, nastavićete da pokušavate da lečite simptome (kroz svađu sa partnerom, povlačenje iz veze ili potpuno napuštanje veze).

Ali kada jednom otkrijete svoje strahove, osećaćete kao da ste otvorili vrata u potpuno novi svet ljubavi i harmonije za koji nikada niste znali da je moguć za vas.

Ukoliko ste u vezi, borba za moć će se završiti i počinje slobodan tok veze, a ako ste slobodni, konačno ćete moći da privučete partnera sa kojim će zaista biti intiman – na duge staze.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike