Efikasni načini da se izvinite voljenoj osobi: Ovih nekoliko stvari je važno da imate na umu

26.04.2022

18:35

0

Pre svega, nakon izvinjenja ne treba da se pravite da se ništa nije dogodilo

Efikasni načini da se izvinite voljenoj osobi: Ovih nekoliko stvari je važno da imate na umu
Svađa - Copyright Profimedia

Izvinjenje zvuči kao prilično jednostavna stvar. Sve što treba da uradimo jeste da ga uputimo osobi koju smo povredili ili o koju smo se ogrešili.

Međutim, nekada se zaista nije baš lako izviniti, pogotovo kada znamo da to "izvini" nije dovoljno. Ali, ma koliko bili svesni toga da dela uvek govore više od reči, često je potrebno izgovoriti baš tu reč, pogotovo da bi veza mogla dalje da se nastavi.

Profimedia
 

Ovo, naravno, ne znači da je sve gotovo i da, nakon izvinjenja, treba da se pravite da se ništa nije dogodilo.

Da bi izvinjenje uopšte bilo efikasno i, što je najvažnije, prihvaćeno i uvaženo, nekoliko stvari, kada ga budete izgovarali, treba da imate na umu.

Budite iskreni

Kada izvinjenje dođe iz srca i kada je osobi zaista žao zbog onoga što je rekla ili uradila, uvek ga je lakše prihvatiti. Ukoliko vas osoba sa kojom ste u vezi dovoljno poznaje, znaće i u kojoj meri ste iskreni, a to će se odraziti i na efekat vašeg izvinjenja. Vašem partneru će biti dovoljno samo da vas pogleda i da odmah shvati da li zaista i mislite ono što govorite. Dakle, neophodno je da budete iskreni što je više moguće.

Profimedia
 

Pojednostavite izvinjenje

Žene em bolje, em lakše barataju rečima. Njihovi monolozi često umeju da idu u nedogled, ali to nije ono što je voljenoj osobi potrebno pri izvinjenju zbog određenog postupka. Nemojte da komplikujete, već se pobrinite da, u nekoliko reči, sažmete celu stvar, da bi on lakše shvatio šta je to što želite da mu poručite. Verujte nam, biće vam zahvalan što ste zaobišli uobičajeni način.

Profimedia
 

Ne koristite reč "ali"

Ukoliko, pri izvinjenju, budete koristili ovu reč, to se, verujte nam, neće dobro završiti. Žene su sposobne da kažu "izvini", ali, nakon toga, najčešće usledi čuveno "ali". Ono, u suštini, služi kao opravdanje za njihov postupak, a to automatski negira njihovo nastojanje da kažu - izvini. Poenta je da veznik "ali", u suštini, briše sve pozitivno što ste želeli da kažete rečju "izvini".

Profimedia
 

Ne pretvarajete izvinjenje u novu svađu

Morate da zapamtite šta je vaša misija i da ne dozvolite da se vaše izvinjenje pretvori u još jednu raspravu. Nekada se dogodi da izvinjenje ponovo dovede do pokretanja teme koja je, zapravo, uzrok svađe. Kako biste to izbegli, jednostavno recite da vam je žao i budite spremni da pokrenete neku drugu temu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike