Osam "situacijskih" vrsta seksa koje bi trebalo da probate barem jednom u životu

31.03.2022

12:53

0

U pitanju je vrsta seksa koja se događa tokom ili nakon nekog događaja

Osam "situacijskih" vrsta seksa koje bi trebalo da probate barem jednom u životu
Seks - Copyright Profimedia

Da li ste nekada čuli za "situacijski" seks?

U pitanju je vrsta seksa koja se događa tokom ili nakon nekog događaja.

Nakon svađe, na putu, ili tokom neke druge situacije.

To je zaista posebno iskustvo koje bi svako trebalo da isproba.

Ni seksolozi ne mogu konačno da kažu šta čini razliku između "pristojnog seksa" i onog od kojeg imate vatromet u glavi. Međutim, slažu se da je glavno obeležje nezaboravne noći to da je to dosta drugačija od uobičajenih seksi noći.

- Vatra se neće zapaliti sama - ističe Lu Padžet, autor knjige o ženskom orgazmu "Veliki O". 

- Morate da je potpalite i održavate - kaže Padžet. A već i poljubac, u neuobičajeno mesto, će zapaliti šibicu.

Pexels
 

Ovo je osam nezaboravnih iskustava u seksu koja morate da isprobate, a evo i kako da ih "izimitirate".

Druga prva bračna noć

Zašto je to iskustvo nezaboravno: Mlada izgleda predivno (i to su joj ponovili barem 1000 puta). Oseća se samouvereno pa je dopamin i epinefrin brzo "pogode". Zato je na putu ka euforiji i spremna je da pruži i primiti zadovoljstvo, kaže antropološginja i autorka "Prvog seksa" Helen Fišer.

Pokušajte večeras: Probudite iskru tako što ćete ujutro, na njenom telu, da ispišete “vruću” poruku, i to na skrivenom mestu. 

Profimedia
 

- Žene pokreću reči - kaže Helen Fišer. Vašoj partnerki će ostati 9-10 sati da pročita poruku i prepusti se mašti. Kad stigne kući, pogledajte je u oči i poljubite u vrat. Ljubite i dodirujte delove tela koji se obično zanemaruju - unutrašnju stanu lakta, unutrašnju stranu ruke, bedro... 

Draga, stigao sam kući

Zašto je poseban: Ako niste jeli ceo dan, uveče ćete se prejesti. Isto je i sa seksom. Ako ste u vezi, poslovni put će izazvati veliku seksualnu frustraciju. Zato, kada konačno stignete kući, frustracija se pretvara u seksualnu vatru. 

- Obično se smatra da je to najromantičniji seks, jer najčešće krene od dugih poljubaca prepunih želje koji zaista uzburkaju životne sokove - kaže seksološkinja Ava Kadel.

Pexels
 

Pokušajte večeras: Čak i ako niste bili odsutni osam dana nego samo osam minuta, razbudite te strasti tako što ćete početi od dugog nežnog poljupca. Poljubite njenu donju usnu grickajući je nežno. 

Čoveče, ljuti se 

Zašto je poseban: Svađate se, vičete, urlate, razbijete nekoliko tanjira. Onda se pomirite i odjurite u spavaću sobu. 

- Kada se svađate, bes podiže testosterone i kod žena i kod muškaraca. Ukoliko odete u krevet, želja će biti mnogo jača nego obično - ističe Helen Fišer. 

Pexels
 

Pokušajte večeras: Iscenirajte svađu i probudite emocije koje je prate. Pokrenite raspravu koja će podići tenziju, pokrenite neko takmičenje među sobom i ubrzo ćete doći do osećaja koji će vas podstaći da poželite da rešite stvari u krevetu. Druga opcija je "tuča" jastucima. 

- Žena će završiti raščupana, najčešće i raskopčana, boreći se za vazduh, što može da bude vrlo privlačno - ističu stručnjaci. 

Na odmoru, za rođendan i na odlasku

Seks nakon raskida je kao dan pre nego što krenete na dijetu. Sutra sve počinje, ali danas ste odlučili da uživate u poslednjem zalogaju brze hrane.

Pexels
 

Oboje ste zaključili da veza više nema smisla, ali zašto ne biste još jednom vodili ljubav. Neretko se to završi mnogo bolje od odnosa koje ste imali u poslednjih šest meseci, i to iz dva razloga. Drugim rečima, reč je o podsvesnom pokušaju tela da zadrži vezu tako što će partnerka ostati trudna, čak i ako to svesno ne želite. Drugi razlog je psihološki. 

- Kada znate da nekoga više nećete videti, želite da vas čeka i učinićete sve da ga izludite. Na taj način, oba partnera postanu vrlo skoncentrirana na užitak onog drugog i odbacuju sve granice. 

Prvi sastanak

Zašto je poseban: Uzbudljivo je jer se tek otkrivate, kaže Luen Kol Veston, bračna terapeutkinja. Na prvom sastanku ste otvoreni za nova iskustva i čula su vam budna. Pored toga, mnogi muškarci u dugim vezama su zacrtali kakav bi seks trebalo da bude. Sa novom ženom se to menja i uzbuđenje je veće.  

Profimedia
 

Pokušajte večeras: Ključ je u tome da probudite svoja čula na nov način. Kadel predlaže igru s medom: vezanih očiju pokušajte da pronađete trag meda na partnerkinom telu, ali se služite samo jezikom. Popijte malo šampanjca...

Godišnji odmor bez granica 

Zašto je poseban: Pre svega, oslobođeni ste svega što vam inače izaziva stres - posla, računa, još jedne loše sezone fudbalskog kluba za koji navijate... Seks na moru je zabavan i jer je reč o promeni krajolika, pogotovo ako osvojimo novi teritoriju - plažu. 

Pokušajte večeras: Možete da uzmete slobodan dan. Za početak preokrenite krevet ili okrenite noge ka uzglavlju. Čak i nešto tako jednostavno može da bude dodatni podsticaj za igru, tvrde stručnjaci. Osim toga možete da zamenite uloge. Zamenite i redosled, na primer, poljubite prvo rame umesto vrata...

Profimedia
 

Kako sam upoznao vašu majku

Zašto je poseban: Mnogi parovi osećaju jaku povezanost kad odluče da će raditi na bebi. Nakon što ste neko vreme izbegavali trudnoću, sada se spremni da postanezr roditelj. Izreći to da želite dete sa nekim je vrlo romantično. 

Pokušajte večeras: Stavite nekoliko pupoljaka na stoni ventilator i uključite ga kad partnerka legne u krevet. Izaberite pozu telo uz telo, što je poza u kojoj su partneri najravnopravniji.

Kada se gledate u oči tokom vođenja ljubavi, preplaviće vas emocije. Pustite vašu pesmu i ako postoji nešto što za vas oboje ima neko posebno značenje, donesite to u sobu. Naravno, to nije flaša nekog žestokog pića, nego nešto što vas povezuje.

Profimedia
 

Oproštajni seks 

Zašto je poseban: U seksu pre rastanka muškarcu se povećava nivo hormona u spermi, što partneriku može da podstakne da spontano ovulira, kaže Helen Fišer. Međutim, još važnija je psihologija.

Pokušajte večeras: Ako želite da žena odbaci granice, pokušajte da je opustite - i telo i misli. Očistite frižider. Zbog pažnje će biti spremnija za odnos, kaže Pol Džoanides, autor "Vodiča za one koji žele da poprave svoj seksualni život". U istraživanju je čak pitao i eskort-dame. Sve su odgovorile: "Najjednostavniji način da zavedete ženu je - častite je kućnom pomoćnicom". 

Unsplash
 

Srećan ti rođendaaaannn!

Zašto je poseban: Jasno je ko poklanja, a ko prima poklon, što znači da nema pritiska zarad reciprociteta, kaže Kadel.

Pokušajte večeras: Za 363 dana, kad vam nisu rođendani, možete da pokušate da stvorite takvu atmosferu. Recite partnerki da želite da je odvedete na neko posebno mesto i predložite joj da gaćice i grudnjak ostavi kod kuće.

Profimedia
 

Odvedite je na mesto gdje svira latino muzika, kako biste mogli da zaigrate. Taj ples je vrlo erotičan jer pokrećete karlicu. Kada se vratite kući, možete joj dati poklon - vrhunski orgazam.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike