Znate li sa koliko godina su žene najzadovoljnije izgledom?

18.11.2021

15:20

0

Proverite da li ste baš u tim godinama, morate li još malo da pričekate ili su godine kad ste se osećale najbolje u svojoj koži i bile najzadovoljnije svojim izgledom već daleko iza vas

Znate li sa koliko godina su žene najzadovoljnije izgledom?
gian-cescon-00ByEXKcSkA-unsplash - Copyright Unsplash

Žene i fizički izgled oduvek su bili usko povezani. Zavidimo mršavicama, započinjemo i prekidamo dijete, a sa svakim dodatnim kilogramom sve više gubimo samopouzdanje.

Međutim, kada dođe u određene godine, malo šta ženu može da poljulja. Pripadnice lepšeg pola tada postaju zadovoljnije i svesne da izgledaju odlično za svoje godine.

Ako ste pomislili da se radi o ranim četrdesetim, varate se, tada telo već počinje da se opušta, jedino što zbog toga puno ne marimo.

Naučnici tvrde da se žene najbolje osećaju u vlastitoj koži u 33. godini. Razlog tome je što su žene tada još uvek mlade, imaju optimalan broj kilograma i zategnutu kožu, posebno na stomaku.

Osim toga, veliki broj žena se tek u kasnim tridesetim susreće s borama i sedom kosom, pa su sa 33 godine žene još uvek, donekle, bezbrižne.

Takođe, istraživanja su pokazala da žene u četrdesetim godinama ne muče ni višak kilograma, ni bore, ni žuti zubi. Dan im najviše pokvari loša frizura, zbog koje im odmah ujutro pada samopouzdanje.

Profimedia
 

Samopouzdanje je ozbiljna stvar, jer stvarajući lošu sliku o sebi dodatno tonete, pada vam raspoloženje, ne osećate se dobro i ne radite dobro.

S rastom samopouzdanja, imaćete više volje da napravite nešto za sebe, svoje zdravlje i lepotu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike