Uz pomoć samo jednog sastojka napravite super masku za negu lica i tela!

08.11.2021

15:20

0

Pored vitamina E i C sadrži i hranjive minerale i antioksidanse koji će vašu kosu zaštiti od vlage iz vazduha tokom hladnih dana i održati je mekanom

Uz pomoć samo jednog sastojka napravite super masku za negu lica i tela!
Ilustracija - Copyright Pexels

Uz pomoć samo jednog sastojka možete da omekšate kožu stopala, vašem licu da date svež izgled i učiniti kosu sjajnom - reč je o banani!

Banana je izuzetno hranljiva, može vam poslužiti kao užina, a možete je koristiti i u nezi vaše kože. Maska od banane će vam omekšati kožu stopala, vašem licu će dati sveži izgled, a kosu će učiniti sjajnom. 

Pexels
 

Banana obiluje vitaminom E koji kada se nanese na našu kožu deluje revitalizirajuće, ubrzava regeneraciju ćelija i čini da izgledate sveže i odmorno. Takođe, tu je vitamin C da ojača površinu kože i spreči je od isušivanja i napada bakterija koje izazivaju bubuljice.

Pored vitamina unutar banane se nalaze hranjivi minerali i antioksidansi koji će vašu kosu zaštiti od vlage iz vazduha tokom hladnih dana i održati je mekanom.

Mekana stopala 

Pexels
 

Za pravljenje ove maske potrebna vam je banana i med. U činiju pomešajte jednu bananu sa dve kašike meda, smesu dobro izgnječite tako da postane poput pudinga. 

Nakon što napravite smesu, uzmite providnu kuhinjsku foliju koja će da ubrza upijanje hranljivih sastojaka i udobno se smestite. 

Namažite masku od banane na svoja stopala i zatim ih uvijte folijom. Koža će se zagrejati ispod najlonske podloge, pore će se otvoriti i upiti hranjive sastojke. Za dvadesetak minuta možete da skinete foliju, isperete masku i namažete kremu za stopala.

Suva i lomljiva kosa

Za pripremu ove maske će vam biti potrebno žumance, banana i maslinovo ulje. U činiji pomešajte jedno žumance za izgnječenom bananom i u smesu dodajte dve kašike maslinovog ulja. 

Masku nanesite na krajeve kose i polako rasporedite sve do sredine, ali je nemojte nanositi na teme jer se teško ispira. Nakon pola sata kosu operite šamponom i dopustite joj da se prirodno osuši.

Ovo je izrazito hidriratantna maska koja će vrhove vaše kose vratiti u život.

Hiperpigmentacija

Za pripremu ove maske biće vam potrebna banana, limun i maslinovo ulje. 

U činiju izgnejčite jednu bananu stavite sok od pola limuna i kašiku maslinovog ulja, a zatim smesu dobro izmešajte. 

Masku nanesite na prethodno očišćeno lice, trudite se da izbegavate kožu oko očiju. Držite desetak minuta na koži i potom je temečjno isperite vodom. 

Limun će smanjiti vidljivost fleka ako redovno pripremate ovo masku, dok će banana povratiti koži sjaj i mekoću. Maslinovo ulje je u svojstvu hidratacije, a stručnjaci iznova napominju da postiče oporavak lica odlažući proces starenja na suptilan način. 

Suva koža

Za suvu kožu koja je sklona ekcemima izgnječite jednu bananu i dodajte dve kašike kokosovog ulja. Smesa neće biti previše gusta pa je preporuka da kada nanesete masku legnete kako se sadržaj ne bi rasipao. 

Kokosovo ulje podstiče eleastičnost kože i umiruje je, tako da crvenilo i perutanje budu prošlost. Dok će banana postepeno povratiti mekoću vašem licu. Prirodnu masku od banane možete držati na koži do 20 minuta.

Probmlematična koža sklona aknama

Pexels
 

Za pripremu ove maske potrebna vam je banana, jogurt i ovsene pahuljice. U činiji izgnječite jednu bananu dodajte jednu kašiku jogurta i kašiku ovsenih pahuljica.  Pahuljice će upiti masnoću sa vašeg lica, jogurt je dobar probiotik koji sprečava razvijanje negativnih bakterija na licu i stvaranje akni. Naravno, banana je tu da ojača vašu kožu i umiri je.

Nijedan sasatojak nije čaroban, pa ako se duže vreme imate problem sa aknama posetite dermatologa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike