Nedeljno je trošila 20.000 dinara na brzu hranu, a sada je izgubila 40 kilograma i kaže da se oseća srećnije

20.10.2021

14:20

0

Nije imala volju ni da kuva ni da vežba, pa je naručivala hranu iz restorana brze hrane, ali odlučila je da se promeni kada joj je zbog gojaznosti ponuđena vakcina protiv koronavirusa

Nedeljno je trošila 20.000 dinara na brzu hranu, a sada je izgubila 40 kilograma i kaže da se oseća srećnije
sarrpattison - Copyright Printscreen/Instagram, sarrpattison

Sara Petison trošila je 20.000 dinara na brzu hranu svake nedelje, jer je naručivala hranu iz "fast food" restorana tokom noći. Tada je ova 26-godišnjakinja imala skoro 110 kilograma i nosila garderobu veličine 48.

- Osećala sam se jako tromo i jednostavno mi je bilo teško da kuvam, pa bih jela brzu hranu ili gotove obroke - objasnila je Sara, i dodala kako je odlučila da sve promeni kada joj je, zbog gojaznosti, prerano ponuđena vakcina protiv koronavirusa.

- Oduvek sam želela da smršam, a kad su mi ponudili vakcinu protivkovida 19 zbog prekomerne težine, znala sam da moram nešto da učinim - ispričala je ona za "Metro".

U aprilu 2021. Sara se pridružila grupi za mršavljenje i dijetu, te je tokom prva četiri meseca jela samo zamenske dodatke za obroke, kako bi izgubila višak kilograma. To je bilo posebno izazovno za mladu devojku koja je pre toga jutro započela doručkom u "Mekdonaldsu" i uglavnom naručivala hranu.

- Prva četiri dana bila su zaista teška. Navikla sam da jedem mnogo hrane, pa je bilo zaista teško unositi samo 600 kalorija dnevno - ispričala je Sara.

Međutim, dijeta je uspela i Sara je počela da skida kilograme. Sada, samo nekoliko meseci kasnije, smršala je 40 kilograma, dostigla ciljanu težinu od 70 kilograma i nada se da će nastaviti s napornim radom.

Sada preferira domaća jela, poput salata i povrća na pari, i svakodnevno pešači od šest do deset kilometara. 

- Osećam se mnogo bolje nakon što sam smršala, napokon opet imam energije. Uvek sam izmišljala izgovore zašto ne mogu da odem nekud i nikad nisam htela da me fotografišu. Sada sa zadovoljstvom poziram za fotografiju, a moji prijatelji su me jedva prepoznali - zaključila je Sara.

Osim što je njeno fizičko i mentalno zdravlje bolje zbog ove promene, Sara je uštedela i znatnu količinu novca, jer je godišnje trošila čak milion dinara na dostavu hrane.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. R.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike