Kozmetička intervencija zbog koje se gorko pokajala: Svetlanu je dečko hteo da zameni mlađom, a sad joj se lice topi

17.10.2021

14:20

0

Želela je da minimalno zategne lice, a upropastila je sebi život - koža joj izgleda kao da se topi, prestala je da izlazi iz kuće

Kozmetička intervencija zbog koje se gorko pokajala: Svetlanu je dečko hteo da zameni mlađom, a sad joj se lice topi
profimedia-0637823675 - Copyright Profimedia

Arhitekta iz Rusije, Svetlana (37), otišla je na tretman ulepšavanja nakon što joj je dečko rekao da izgleda "staro" i potpuno se upropastila! Ona tvrdi da je zbog intervencije ostarila deset godina preko noći.

- Lice mi se "skupilo", kao da sam mumificirana - kaže Svetlana.

Ova žena tvrdi da je estetski hirurg koristio nove injekcije koje su odobrene za upotrebu u Velikoj Britaniji i još nekim zemljama, dodajući da joj je lice uništeno i da ju je "nepovratno postarilo deset godina".

- Koža mi visi, lice mi je potpuno odvojeno od lobanje. Ligamenti lica koji vezuju kožu za lobanju su nestali - priča ona, dodajući da joj je intervencija uništila ljubavni život i karijeru.

- To je strašno. Lice mi se raspada i vidim to svaki dan u ogledalo. Izgleda kao da mi se lice topi i to ne prestaje. Doktori ne znaju kako to da tretiraju. Da sam znala da bi nešto ovako moglo da se desi, ne bih uopšte išla na tretman.

Profimedia
 

Njeni problemi počeli su kada joj je kozmetičarka predložila da stare implante od gela zameni injekcijama Longidaza – ruski proizvod koji ima višestruku namenu, a koji je ove godine odobren u nekim zapadnim zemljama.

Svetlana kaže da je pristala da ode na tretman jer joj je dečko često, kao u šali, govorio da izgleda staro i da će naći neku mlađu. Nakon što je otišla na tretman kako bi se podmladila i ulepšala, dečko ju je ostavio zbog rezultata intervencije.

Stručnjaci su joj rekli da su joj injekcije koje su ubrizgane uništile sav kolagen u koži, zbog čega joj koža sada izgleda opušteno i staro.

Profimedia
 

Na ovaj zahvat otišla je u martu 2020. godine, u svom rodnom gradu Permu, a izvela ga je doktorka koja joj je rekla da će joj ove injekcije "razbiti" implante gela u koži.

- Uveče sam se pogledala u ogledalo i videla sam da je moje lice počelo da se menja. Koža ispod očiju mi je bila suva i već je 'visila'. Ujutru je sve to bilo još vidljivije, nastupile su brze promene, svakog sata mi se lice menjalo.U roku od samo tri dana, koža ispod očiju i očni kapci su mi bili potpuno suvi. Obrve su se "spustile", spoljašnji uglovi očiju "pali". Nisam znala šta se dešava.

Nakon toga su joj rekli da su joj dali injekcije Longidaza, koje su joj "razjele tkiva".

- U tom trenutku nisam znala da su efekti trajni.

Profimedia
 

Stručnjaci su je nakon svega upozorili da je moguće da će doći i do oštećenja vida jer su injekcije ubrizgane i u područje oko očiju.

Svetlana kaže da je u međuvremenu prestala da izlazi iz kuće jer ne može da odgovara na pitanja šta joj se desilo i zašto izgleda drugačije.

- Lice mi i dalje otiče, pa sam prestala da izlazim da ne bih uplašila nekoga.

Slučaj je prijavila nadležnima, a kao dokaz je priložila i snimak na kojem se čuje doktorka koja joj kaže "probaj da dokažeš da sam ti ubrizgala Longidazu".

Ova žena ističe da se gorko kaje što je išla na tretman, a ističe da je svoju priču obelodanila da bi upozorila druge žene.

- Ne verujte slepo kozmetičarima, čak ni onim kvalifikovanim. Volite sebe i manje gledajte Instagram, ne slušajte ljude koji vam kažu da izgledate staro. Bolje je ostarite dostojanstveno i ne dirate svoje lice. Meni je užasno žao što sam išla na intervenciju, volela bih da nisam - poručila je, prenosi Mondo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. R.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike