Žene na Bliskom istoku vekovima koriste ovu prirodnu smesu za skidanje dlačica sa lica

12.10.2021

14:20

0

Većina žena ne podnosi da vidi ni jednu jedinu dlačicu na svom licu

Žene na Bliskom istoku vekovima koriste ovu prirodnu smesu za skidanje dlačica sa lica
profimedia-0232409719 - Copyright Profimedia

Iako malje na telu i licu ne predstavljaju nešto neobično i neprirodno, one su svakako manji estetski problem kog se želimo rešiti. Pojavu malja na licu može da uzrokuje hormonski disbalans. Uzročnici su i neredovan menstrualni ciklus, upotreba određenih medikamenata, kao i menopauza.

Malje se najčešće javljaju na regiji iznad usana, zatim na bradi, a u retkim slučajevima i na obrazima i čelu.

Najčešće ratujemo sa dlačicima iznad gornje usne, odnosno na nausnicama, i uglavnom ih skidamo voskom ili čupamo pincetom. Međutim, žene na Bliskom istoku vekovima koriste ovu smesu, a ona polako postaje popularna u celom svetu. 

Njeni sastojci su potpuno prirodni, a pored toga što maska uklanja neželjene malje, deluje i umirujuće. 

Ukoliko ne volite vosak ili trake za depilaciju, ili pak neki hemijski preparat ili tretman, vreme je da probate metodu uklanjanja dlačica uz pomoć maske sa medom, zobenom kašom i limunom.

Prednost ove maske je i u tome što se brzo priprema, a lice vas neće peći, jer ne sadrži nijednu hemikaliju. Potpuno je prirodna, postupak je bezbolan, a najbolje od svega jeste to što je maska zaista delotvorna.

Unsplash
 

Potrebni sastojci za masku su:

    2 kašike meda
    1 kašika zobene kaše
    2 kašike soka od limuna

Postupak pripreme: 

Sve navedene sastojke dobro pomešajte da dobijete ujednačenu masu i utrljajte je na mesta na licu odakle želite ukloniti dlačice. Utrljajte nežno, praveći kružne pokrete. Smesu zatim ostavite da stoji 15 minuta. Nakon toga je isperite toplom vodom.

Zatim nanesite hidratantnu kremu, kako bi koža ostala negovana. Postupak ponavljajte dva-tri puta nedeljno za optimalne rezultate. U roku od mesec dana dlačice će u potpunosti nestati.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. R.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike