Znate li da vam je i za odlazak na kozmetički tretman potrebna određena priprema?

11.10.2021

17:40

0

Pravilna nega lica jedini je ključ za lepu, čistu i zategnutu kožu, ali pre odlaska kod kozmetičara treba se adekvatno pripremiti

Znate li da vam je i za odlazak na kozmetički tretman potrebna određena priprema?
antonika-chanel-RJCslxmvBcs-unsplash - Copyright Unsplash

Kada govorimo o savršenom momentu za negu kože lica onda je to početak jeseni, što će reći da je oktobar više nego idealan za posetu salonima lepote.

U ovom periodu koža se obnavlja i oporavlja od letnje agresije, uticaja sunca, soli i suvog vazduha. Kada stigne jesen, i koža se polako priprema za borbu s radikalnim klimatskim uslovima koje zimski meseci donose.

Samo stručni kozmetičar može umiriti iziritiranu kožu i hidrirati vaš ten tako da vam koža deluje poput bebine. Ako nikada niste lice prepustile profesionalcu, neke stvari treba da znate.

Pre tretmana je važno napisati važne "skincare" informacije koje treba da podelite sa vašom kozmetičarkom.

Na mobilnom telefonu ili parčetu papira napišite listu svih proizvoda koje trenutno koristite kod kuće, koje alergije imate, koliko često idete na tretmane, kao i spisak lekova koje koristite, kako biste imale najbolje moguće iskustvo.

Pexels
 

Ako ste u drugom stanju, ili možda klaustrofobični, a možda vam smetaju određeni mirisi, ovo takođe treba da kažete kozmetičarki kako bi vreme provele u najboljem mogućem okruženju za vas, tokom tretmana.

Takođe, savršeno bi bilo sedam dana pre tretmana lica da izbegavate izlaganje suncu, što vam tokom tmurnih jesenjih dana i neće predstavljati neki problem.

Ukoliko želite higijenski tretman čišćenja lica, najbolje je da tretman dogovorite krajem nedelje kako biste na raspolaganju imale vikend da odmorite lice. Isto, ako planirate tretman pre važnog događaja, neka to bude barem 5 do 7 dana ranije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. R.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike