Domaća maska za lice od tri šljive obrisaće vam bore i vratiti mladalački izgled

06.10.2021

10:40

0

Napravite sami masku od šljiva i smanjite bore, zategnite kožu, vratite sjaj licu na prirodni način

Domaća maska za lice od tri šljive obrisaće vam bore i vratiti mladalački izgled
Izgled i podznak u horoskopu su povezani - Copyright Pexels

Ukusne, hranljive i često glavni sastojak mnogih poslastica, šljive su voće koje možete iskoristiti i za negu kože lica i lepote. Malo ljudi zna koliko šljiva sjajno deluje na kožu i kako da je iskoriste za čišćenje lica, smanjenje bora i očuvanje tena.

Jedinstven sastav i značajan sadržaj vitamina, čine šljive idealnim proizvodom za vraćanje prirodnog tonusa kože. Šljive sadrže mnoge prirodne voćne kiseline koje pomažu u borbi protiv promena povezanih sa starenjem i aktiviraju regeneraciju ćelija.

Sadrže kalijum koji hrani i vlaži kožu, vitamin C ublažava iritaciju i pomaže u borbi protiv akni, vitamin E daje elastičnost i čvrstoću, vitamin A umanjuje bore, organske kiseline podstiču podmlađivanje, a folna kiselina štiti kožu od spoljnih uticaja.

Pexels
 

Maske od šljiva posebno se preporučuju za umornu i kožu koja ima boe ili fleke. Kako biste napravili kvalitetnu masku za lice od šljiva plodovi treba da budu što zreliji. Pre upotrebe šljiva se mora oprati, osušiti i oljuštiti. Pulpa voća se usitni i izgnječi tako da se dobije jedinstvena kremasta smesa, pire. Pre nanošenja maske, kožu je potrebno dobro ispariti kako bi korisne supstance prodrle dublje.

Klasičan recept za masku od šljiva: pulpu tri šljive izgnječite viljuškom i nanesite na površinu kože, ostavite da odstoji na licu oko 30 minuta, pa isperite toplom vodom. Ova maska će pomoći u vlaženju i osvežavanju kože, hidrataciji, zdravom izgledu i lepom tenu.

Pexels
 

Kako da napravite masku od šljiva protiv znakova starenja i smanjenja bora?

Pomešajte pire od 3 oljuštene šljive sa pola kašike apotekarske zelene gline za kožu. Smeša treba da bude dovoljno gusta za udobno nanošenje, ali ne previše gusta da ne bi bila gruba. U takav sastav može se dodati malo meda ili pavlake ako vam je koža suva.

Redovna upotreba takve maske vratiće mladolikost, zategnuće lice i smanjiti bore.

Napomena: Ako imate previše osetljivu kožu, pre upotrebe maske konsultujte se sa dermatologom, piše Sensa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. R.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike