Žena je želela da ima vulvu kao Barbika, operisala se i sad gorko žali

28.09.2021

19:21

0

Žene žele da izgledaju kao Barbika, i to je pomalo čak i razumljivo. A Kejsi je pošto-poto želela da ima rodnicu kao Barbi, šta god to značilo

Žena je želela da ima vulvu kao Barbika, operisala se i sad gorko žali
Casey Beros - Copyright Instagram: caseyberos

Mislila sam da ću se osećati bolje ako izmenim polni organ, da ću imati više samopouzdanja, dobiti neku dodatnu seksualnost... Ali sve što sam dobila bile su malo manje stidne usne i gubitak dela osetljivosti u tom području, ispričala je Kejsi Beros iz Australije, autorka knjige „Bad' Girl's Guide to Better“.

Bila je, kaže, od ranih dvadesetih godina života fascinirana idejom „dizajnerskih vagina“ nakon što je pogledala dokumentarni film o labioplastici. Inače, to je estetski zahvat kojim se koriguje, smanjuje ili preoblikuje, izgled stidnih usana.

– U to vreme još nisam pogledala dovoljno pornografskih filmova da bih shvatila kako je spektar „normalnih” vulvi ogroman i raznolik. Sve što sam tada znala jeste to da želim „Barbi vulvu“; sređeno i uredno bez dodatnih delova – dodala je.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CASEY BEROS (@caseyberos)

 

Kajsi je pre operacije zatražila mišljenje od nekoliko estetskih hirurga i na kraju se odlučila za onog koji je videla u dokumentarcu o labioplastici. Nakon što su joj pokazali brojne fotografije tuđih vagina i procenili je, dobila je termin za zahvat nekoliko nedelja kasnije.

Seća se prvih dana nakon zahvata

– Malo, pomalo, stidne usne su mi počele sve manje izgledati kao da sam nekome platila da ih napadne skalpelom. Ali, kako sam fizički zaceljivala, tako su moje emocionalne rane tokom godina postale sve izraženije, posebno kad sam postala majka dve devojčice – ispričala je.

– Iako sam dosta istraživala o tome, nisam zapravo bila spremna za emocionalne efekte operacije i odmah sam požalila zbog odluke. S vremenom sam sve više osećala stid i žaljenje zbog svoje odluke, nisam bila ponosna na svoju rodnicu. Kasnije sam shvatila da su slike vagina devojaka, za kojima sam u mlađim danima toliko žudela i na kraju svoju želju ostvarila, bile obrađene, odnosno stidne usne su s tih fotografija bile uklonjene zbog tadašnjeg zakona u Australiji – objasnila je.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CASEY BEROS (@caseyberos)

 

Shvatila je da je pala pod sasvim nerealan standard lepote kad su ženske genitalije u pitanju.

– Da li žalim? Apsolutno. Uhvati me jeza kad pomislim kako bi moja deca mogla jednom pomisliti da nisu sto posto savršena takva kakva jesu – zaključila je, a prenosi The Sun.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Z. A.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike