Svi mažu nokte pastom za zube. U čemu je trik?

25.11.2020

14:55 >> 12:53

0

Autor: Z. A.

Hladnoća i dezinfekcija ruže naše lepe nokte

Svi mažu nokte pastom za zube. U čemu je trik?
Copyright Printscreen; Instagram

Ukoliko imate suve i lomljive nokte – posebno kad je napolju hladno, a vi non-stop dezinfikujete ruke – morate pojačano da se borite s problemima koji ih muče. Stalnim pranjem ruku naša koža postaje sve više suva, a nokti krhki. Zato se pojavio jedan beauty trik koji će vam pomoći da dodatno zaštitite svoje nokte. A čudotvorno sredstvo zove se pasta za zube.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Zdrava i lepa tokom zime: Pet jednostavnih saveta za negu kože tokom hladnih dana

Osim ulja za nokte i kreme za nokte sada postoji još jedno drugo, tajno čudotvorno sredstvo! Reč je o zubnoj pasti. Da, dobro ste pročitali. Pasta s ukusom peperminta očito je dobra i za naše nokte…

Evo kako koristiti zubnu pastu na noktima

Bezbrojni Youtube i Tiktok video-snimci pokazuju sledeći trend: mnogi korisnici mažu pastu za zube od mente po noktima na rukama i ostavljaju da to deluje nekoliko minuta. Potom isperu pastu.

Stručnjaci kažu da pasta za zube ne doprinosi rastu noktiju, ali može posvetliti nokte. Ako su nokti potamneli od tamnog ili crvenog laka, može vam pomoći pasta za zube, odnosno pasta za zube će ih ponovno posvetliti.

ČITAJTE I: Kad maljavost postane problem: 7 razloga za preterani rast dlačica kod žena

Jednostavno stavite pastu za zube na nekoliko minuta na nokte da deluje, a zatim je isperite. Osim toga, pasta za zube može vam pomoći da otklonite tvrdoglave ostatke laka za nokte, zato jer sadrži hidrogen, za koji je poznato da deluje kao sredstvo za izbeljivanje, kažu stručnjaci.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Zadovoljna.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike