Da li se to gustim obrvama nazire kraj? Tanke obrvice iz devedesetih se (možda) vraćaju

17.09.2021

10:40 >> 10:44

0

Autor: Z. A.

Nema između, ili krem bananice ili linijice

Da li se to gustim obrvama nazire kraj? Tanke obrvice iz devedesetih se (možda) vraćaju
Copyright Bela Hadid Printscreen: Instagram/belahadid

Kada se Rijana 2018. godine pojavila na naslovnoj strani magazina „Vogue“ u nezaboravnom beauty izdanju koje je uključivalo ultratanke obrve, svi su komentarisali da čak ni ona ne može da vrati iz mrtvih ovaj sada omraženi trend.

Tri godine kasnije pitamo se da li se tanke obrve iz devedesetih ipak vraćaju i da li će zaista zameniti omiljene guste obrve? Da li smo spremni na to?

ćitajte i ovo

Nije čudno da se trendovi devedesetih vraćaju, ali ne mora se to baš po svaku cenu. Tokom te dekade većina žena je imala tanku liniju dlačica koju smo nazivali obrvama (jer ako nismo, da li smo uopšte živeli u devedesetim) ali neki trendovi zaista treba da ostanu tamo gde im je i mesto – u prošlosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by badgalriri (@badgalriri)

Dobra stvar u vezi sa savremenim trendovima jeste ta da vas niko ne tera da ih pratite. Danas je više nego ikad dozvoljeno da svako bude ono što jeste bez obzira na to da li to znači da pratimo trendove ili ne, i u tome je poenta. Neko će tanke obrve obožavati, neko prezirati, neko će jedva čekati da ih ponovo istanji, dok će neko ostati pri voljenim sapunskim obrvama ili soap brows.

Instagram: @soapbrows

Svi se sećamo ovakvih beauty izdanja poznatih ličnosti kao što su Linda Evanđelista, Naomi Kambel, Kejt Mos, Andželina Džoli, Gven Stefani i Dru Barimor, ali zvezda koja nam danas na najbolji način predstavlja trend tankih obrva je Bela Hadid. Ruku na srce, Bela nikada i nije bila pristalica gustih, punih obrva, ali nešto nam se čini da su njene inače tanke obrve – još tanje!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

U kombinaciji sa debljinom obrva (ako se to može nazvati debljina) dolazi i poseban oblik obrva koji je takođe ultra popularan – ravne, sa blago podignutim krajevima kako bi se oči i jagodice učinili vizuelno iskošenijim. Setimo se njenog izdanja sa Filmskog festivala u Kanu koje je najbolji primer.

Internet je takođe podeljenog mišljenja – nekome ne pada na pamet da se ponovo upušta u avanturu zvanu čupanje obrva do iznemoglosti nakon godina i godina beauty rehabilitacije obrva, ističući da gotovo niko ne izgleda bolje sa tankim obrvama ukoliko njihove prirodne obrve već nisu takve.

@askellenbeautyI will never agree to this. #brows #skinnybrows #90s #90sbrows #makeup #makeupartist #funny #makeitstop♬ original sound – Charles Osborne

Naravno, ima i onih koji žive za tanke obrve!

Ukoliko želite da se podsetite kako bi vam tanke obrve stajale, isprobajte Time Warp Scan filter na TikToku – ko zna, možda vam se svidi, a možda shvatite da je prirodnost ipak bolja…

Dobra vest za sve one koji bi da isprate ovaj trend jeste ta da ne morate da se obavezujete – postoje tutorijali da uz pomoć šminke postignete isti efekat.

Dakle, dopadalo se to nekome ili ne, tanke obrve bez sumnje privlače pažnju. Ipak, ostaje da vidimo koliko dugo će opstati na beauty sceni ovoga puta…

čitajte i ovo

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike