Ako posle mršavljenja ili porođaja imate višak kože, postoje načini da je brže učvrstite i vratite u normalu

06.02.2021

12:20 >> 10:30

0

Autor: Z. A.

Samo morate biti uporni i dosledni

Ako posle mršavljenja ili porođaja imate višak kože, postoje načini da je brže učvrstite i vratite u normalu
Copyright Profimedia

Žene koje vežbaju najmanje dva i po sata nedeljno tokom trudnoće imaju veće šanse da se brzo vrate na težinu koju su imale pre porođaja. Ali ponekad to nije dovoljno da bi se vaša koža učvrstila i izgledala kao pre drastičnih promena. Prateći stručne savete, imate veće šanse da vam se koža vrati u normalu i učvrsti.

Kada je posredi zatezanje kože stomaka, postoji nekoliko trikova koje možete isprobati.

1. Održavajte svoju spavaću sobu hladnom

Verovali ili ne, morate početi s kvalitetom i količinom sna jer to utiče na vaše zdravlje i kožu. Postoje četiri glavne stvari koje morate znati:

Vaša spavaća soba trebalo bi da bude što tamnija.

Vaša bi spavaća soba trebalo bi da bude prohladna. Najbolja temperatura je 18,3 stepena. Ako vam je hladno, bolje je da koristite više pokrivača nego da pojačate grejanje.

Nemojte jesti obilne obroke dva sata pre spavanja.

Nemojte koristiti mobilne i drugu tehnologiju dok ležite u krevetu.

2. Koristite kreme s retinoidima

Kreme za učvršćivanje mogu vam pomoći da koža izgleda mlađe, ali ne zaboravite da ih morate dosledno nanositi kako bi učinak bio kumulativan. Lekari sugerišu da upotrebljavate retinoidne kreme za učvršćivanje kože. Njegovi derivati ​​uključuju vitamin A koji podstiče sazrevanje i obnovu ćelija kože.

Pixabay

3. Hodajte 20 minuta svaki dan ili radite vežbe snage

Ako ostanete aktivni, to je dobro za vaše raspoloženje i opštu dobrobit. Održava vaš metabolizam aktivnim i snabdeva ćelije kiseonikom. Kao rezultat toga, kvalitet vaše kože postaje bolji. Lekari preporučuju svakodnevno hodanje u trajanju od 20 minuta.

4. Praktikujte masažu bademovim uljem

Osim što umiruje suvu kožu, bademovo ulje može poboljšati tonus kože. Koristite ga za masažu stomaka kako biste udvostručili učinak. Tokom ovog postupka možete koristiti i kreme za zatezanje.

5. Jedite jednu porciju nemasnih proteina dnevno

Stručnjaci preporučuju da se dnevno jedu dve porcije voća, dve porcije povrća i 0,75 g proteina po kilogramu telesne težine. Odnosno, proteini bi trebalo da stanu na dlan vaše ruke, što je otprilike jedna porcija.

6. Koristite piling od kafe

Stručnjaci sugerišu da masaže pilingom od kafe mogu pomoći u limfnoj drenaži i rastezanju tkiva kože, tako da vaša koža postaje elastičnija i smanjuje se celulit. Ako ga kombinujete s retinolom i karnitinom, kofein povećava debljinu gornjeg sloja kože.

Pixabay

7. Obratite pažnju na boju urina

Obično bi urin tokom dana trebalo da bude bledožut. Ako je tamnožute boje, trebalo bi da pijete više vode.

8. Ne praktikujte stroge dijete

Mučeći se strogim dijetama, nećete moći ponovno da ojačate kožu. Telu je potrebna kvalitetna ishrana, uključujući zdrave masti. Stručnjaci kažu da stroge dijete, poput jedenja šargarepe i celera tokom 30 dana ili dijeta sa čajem i tostom od 800 kalorija dnevno, mogu biti štetne za vašu kožu, piše „Bright Side“.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike