Beauty rituali Penelope Kruz: Slavna glumica izbacuje toksine iz tela jednom čudnom, a popularnom metodom

05.03.2021

12:20 >> 12:07

0

Autor: Z. A.

Zvezda je prezadovoljna

Beauty rituali Penelope Kruz: Slavna glumica izbacuje toksine iz tela jednom čudnom, a popularnom metodom
Copyright Printscreen: Instagram/penelopecruzoficial

Penelope Kruz, slavna 46-godišnja glumica, ima omiljene kozmetičke tretmane u kojima često uživa, a od krema smatra da su najvažnije one s visokim postotkom hidriratantnih sastojaka

– Često praktikujemsuvo četkanje, verujem da taj ritual iz tela čisti toksine – opisala je Penelope Kruz tretman koji je sve popularniji.

Lice neguje kremama koje hidriraju, a otkriva to voli da koristi gedžete poput rolera za lice.

– Moj šminker mi pre neke premijere obično na licu uradi tretman rolerima – izjavila je Penelope, piše „Elle“.

Nekoliko trikova zna i kad je reč o nezi kose.

– Odrasla sam kod mame u frizerskom salonu, znam kako kosu održavati zdravom. Mogu šišati, farbati i sušiti kosu profesionalno. Čak sam pravila frizuru Salmi Hajek pre jedne premijere. Tokom priprema je nestalo struje, pa sam joj kosu slagala samo uz svetlo sveće, bio je to veliki izazov – prisetila se Kruz.

Za crveni tepih nosi i visoke punđe, kao i jači mejkap.

Šta je suvo četkanje kože

Ovaj metod postao je planetarno popularan zato što je reč o pristupačnom tretmanu, koji svako može da primeni kod kuće, a svi koji su ga isprobali tvrde da daje rezultate. Pravila za četkanje tela prilično su jednostavna – radi se četkom od prirodne dlake pre tuširanja tako što čitavu površinu kože isčetkate, počevši od tabana prema gornjim delovima, a proces traje oko pet minuta.

Koji su benefiti

* Redovnom primenom ove procedure podstičemo protok limfe u telu i tako se na prirodan način oslobađamo od toksina.

* Suvim četkanjem kože otklanjamo mrtve ćelije i pospešujemo proizvodnju novih, a rezultata toga je meka i nežna koža, koja mnogo bolje upija preparate za negu.

* Dodatna prednost ovog tretmana je uklanjanje nečistoća, ulja i viška proizvoda za negu iz pora, pa mnogi primenjuju suvo četkanje i na lice, nešto mekšim četkicama koje su prilagođene epidermu lica.

* Svakako, suvo četkanje pomaže u ravnomernoj raspodeli masnog tkiva ispod kože koja postaje glatka, a celulit se manje primećuje.

* Postoji teorija po kojoj ovaj tretman podstiče cirkulaciju pa samim tim imamo više energije. Upravo zbog toga se preporučuje da se četkanje radi ujtru, a ne uveče.

Odgovarajuća četka je najvažnija

Ukoliko ste početnik nemojte birati četke sa čvrstom dlakom jer one mogu biti grube prema koži i izazvati iritacije. Najveći broj kvalitetnih četki izrađen je od prirodne dlake, uglavnom veprove, ali postoje i dosta dobre opcije od veštačke dlake prilagođene veganima. Uvek su praktičniji proizvodi s dužom drškom jer ćete lako dopreti do svih delova tela, poput leđa. Vremenom, kada vam se koža navikne na ovaj tretman, možete isprobati i nešto grublje četke, koje mogu biti učinkovitije, ali nemojte koristiti četke koje izazivaju bilo kakvu neželjenu reakciju na koži.

Četku bi trebalo menjati na svakih 6-12 meseci, a potrebno je da je operete na 2-3 nedelje.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike