Zaleđivanje kože kokosovim mlekom – kontroverzni trend trenutno briše umor i bore

06.04.2021

13:55 >> 11:57

0

Kad se fino zaledi, lepota duže traje

Zaleđivanje kože kokosovim mlekom – kontroverzni trend trenutno briše umor i bore
Copyright Pixabay

Mnogi korisnici Instagrama u dilemi su da li da isprobaju ili ne nov beauty trend. Naime, takozvani skin icing obećava prirodan i svež sjaj kože u roku od nekoliko minuta. Sve što vam je potrebno jeste mleko na biljnoj bazi i posuda za led.

Zašto bismo lice pokrivali ledom? Vrlo jednostavno: zato jer našoj koži daje ultimativni dah svežine, koji nam je hitno potreban kad smo svi tako često umorni i dehidrirani. „Zaleđivanje kože“ čarobne su reči jer se ovaj trend lepote trenutno munjevito širi na Instagramu.

Influenserka Tina Kreg objavila je na video u kojem obrađuje lice ledenom kuglicom od biljnog mleka te obećava kako će koža dobiti svež sjaj već nakon nekoliko minuta. Kaže da tretman ledom čini čuda, posebno nakon dugog vikenda i partijanja kad se morate nositi sa crvenilom kože ili bubuljicama. (Međutim, ako imaš ozbiljnih problema s kožom, svakako bi trebalo da odete kod dermatologa!)

Tina kao njegove tri prednosti navodi da: smanjuje podbulost lica, ublažava znakove starenja i smanjuje crvenilo i akne.

Ova tri zlatna saveta Francuskinja za negu lica jednostavna su, a izuzetno korisna

Evo kako deluje:

Više nije tajna da se zvezde i gurui lepote zaklinju u „ledeni“ tretman kože. Ali zamrznuta voda na koži često može biti vrlo bolna i iritantna. Tina Kreg došla je do rešenja problema i brzo razvila jednostavan trik kako bi zaleđivanje kože bilo prijatnije.

Mleko biljnog podrekla, poput mleka od kokosa, ovsa ili badema, stavi u posudu okruglog oblika poput loptice i potom u zamrzivač da se tečnost zamrzne. „Više volim kokosovo mleko jer ima antibakterijske sastojke“, kaže influencerka. Tada pravi kružne pokrete, uvek završavajući potezom nagore. Lice zatim možete umiti mlakom vodom.

A ima i prikladan savet za osobe s osetljivom kožom: jednostavno obmotajte peškir oko smrznute kuglice i polako masirajte lice.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike