„Masne“ frizure su toliko šik da ćete poželeti da ne operete kosu

14.04.2021

15:55 >> 13:06

0

Autor: Z. A.

Svakodnevno pranje kose može biti štetno, a malo suvog šampona može učiniti čuda

„Masne“ frizure su toliko šik da ćete poželeti da ne operete kosu
Instagram: sophfloyd

Jedan od aspekata naše beauty rutine koji se verovatno promenio tokom prošle godine koju smo proveli, a i dalje provodimo, većinom kod kuće, jeste naša rutina nege kose. Zamenili smo isfenirane pramenove čupavim frizurama, ostavili bojenje kose za onda kada je nužno i preskočili pranje kose u korist dodatnog dremanja ujutro i Netflix maratona naveče.

Od vrhunskih repova, pletenica i svih vrsta zabave u obliku polupunđe, pronašli smo frizure koje ne zahtevaju puno vremena ni stilizovanja za super izgled kada vam kosa nije sveže oprana, pa sada ne morate brinuti ako nisite uspeli da operete kosu!

Ovo je nekoliko super lakih frizura koje će vam ušteteti vreme i izgledaćete dobro iako niste upravo oprali kosu.

Riblja kost

Vežite zalizan rep srednje visine, upletite kosu u riblju pletenicu (možete držati klasične pletenice ako vam je lakše), a zatim prstima razbarušite pletenicu kako biste dobili na volumenu.

Povratak šnale

Šnala za kosu se vratila i jednako je šik koliko i funkcionalna. Zakači je blizu potiljka za moderan izgled.

Niska punđa

Tako uglađena, a tako šik. Ova bezvremena niska punđa moderno je oblikovana, a dodatak zlatnih naušnica i široke košulje čini je još elegntnijom.

Svakodnevno pranje kose može napraviti štetu. Uklanja prirodna ulja i bez obzira na to koliko regeneratora stavljate, zapravo isušuje kosu. Isto tako, izbegavanje visokih temperatura prilikom feniranja ili peglanja kose lepa je mini-pauza za naše pramenove.

Repići

Ovo sjajno prikriva masne korijene. Lgano skupite pramenove u središnjem delu gde je kosa masnija, a zatim možete postići volumen postavljanjem gumica visoko na temenu.

Široka traka za kosu

Izjava o stilu i maksimalna pokrivenost kose u kombinaciji. Pametan izbor ako pokušavate sakriti masne korene.

Niko ne voli grub osećaj na kosi. Čista kosa (čak i ako vas niko drugi ne može videti) može biti izvrstan način da se osećate bolje, motivisanije za zadatke, pa čak i za posao kod kuće. Dobra vest je da se možeš osećati lepo čak i kada kosu odmarate od svakodnevnog pranja – a sve uz jednu genijalnu taktiku: lepe, šik frizure za kosu nakon drugog (ili trećeg) dana od pranja kose.

Mokri izgled kose

Mokri izgled ne samo da prikriva čak i najmasniju kosu, već zapravo umesto gela za kosu isprobajte masku za kosu kako biste je dodatno nahranili.

Delimično razbarušen rep

Ovo spada negde između uglađenog i opuštenog. Kosa je vezana unatrag čvrsto i uredno, ali rep je talasast i razbarušen.

Labavi čvor

Prikrijte mastan koren vezujućikosu u neuredni čvor.

Pomalo razbarušene frizure već su mesecima u trendu. Ne možete poreći da pouzdani trik sa malo suvog šampona ne može učiniti čuda. S druge strane, super zalizana kosa takođe je došla na svoje.

Visoka punđa

Jednostavno, klasično i stilski. Sve začešljajte i izbacite u visoki rep, a zatim umotajte u jednostavnu, ali šik punđu.

možda će vas i ovo zanimati

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti