Maska za farbanu kosu od samo dva sastojka: Vraća joj sjaj i sprečava da boja izbledi

20.04.2021

16:15 >> 12:59

0

Što je najbolje pravi se od sastojaka koje već imate kod kuće

Maska za farbanu kosu od samo dva sastojka: Vraća joj sjaj i sprečava da boja izbledi
Copyright Profimedia

Mnogo toga utiče da naša kosa postane beživotna i bez sjaja. Tu je farbanje, potom upotreba fena ili raznih presa za kosu koje dodatno uništavaju vlasi.

Zbog toga ne bi bilo loše da joj barem jednom nedeljno priuštite neko pakovanje, kažu frizeri. Kada je kosa hidrirana, izgleda lepše, ali i boja se duže zadržava.

Pakovanja i maske ne moraju da vas koštaju pravo bogatstvo, već možete sami napraviti domaću masku koja će dubinski negovati i vratiti “život” vašoj kosi.

Postoji jednostavna, efikasna maska od samo dva sastojka.

Sastojci:

  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 1 jaje

Priprema:

Dodajte kokosovo ulje i jaje u posudu i pomešajte. Nanesite ravnomerno na vlažnu ili suvu kosu i ostavite 15-20 minuta da deluje, pa isperite.

Evo zašto je ova maska toliko dobra za kosu:

Jaja su izvor vitamina za kosu, a najviše A, D i E. Pored vitamina, tu su proteini i masne kiseline. Proteini su gradivni element kose i maska od jaja će oporaviti dlaku koja je postala krhka i suva. Masne kiseline su odlične za suvu kosu jer joj vraćaju sjaj i pomažu da zadrži vlažnost.

Prednost kokosovog ulja za suvu kosu leži u laurinskoj kiselini koja prodire duboko u kosu, što je ključno za hidrataciju i oporavak.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike