Četiri sigurna znaka da koristiš šminku koja ti ne odgovara

27.04.2021

18:20 >> 17:10

0

Trebalo bi da istakne lepotu, a ne da naruži

Četiri sigurna znaka da koristiš šminku koja ti ne odgovara
Copyright Profimedia

Šminka služi da na našem licu prekrije nedostatke i istakne lepotu. Međutim, sigurno ste primetili da neke žene greše pri nanošenju šminke, da su često razmazane i da njihova lepota ne dolazi do izražaja.

Postoji četiri sigurna znaka da kupuješ i koristiš pogrešnu šminku i neka ti oni budu alarm da je promeniš:

Puder se vidi

Stvarno nema ništa gore od vidljive linije pudera na rubu lica koja je potpuno drugačije nijanse od tvog vrata, pa prosto izgledate kao da ste se krečili, a ne šminkali. Ovo je jedan od najčešćih mejkap problema zbog kojeg žene često i odustaju od pudera.

Ne treba odustajati već odvojiti malo vremena i pronaći savršenu nijansu, a za to uvek možete potražiti savet od šminkera ili bilo kojeg profesionalca u drogeriji. S puderom koji odgovara tvom tenu, linija više neće biti vidljiva.

Maskara se ljušti

Kada je dobra, maskara ceo dan ostaje na trepavicama i pritom ne bi trebalo da bude crnih tragova oko očiju. Ako se maskara uvek ljušti i razmazuje po ostatku lica, vreme je za bacanje u smeće i ulaganje u neku kvalitetniju. Osim ako nije cilj da izgledaš kao da si veče pre zaspala sa šminkom i takva izašla iz kuće.

Pexels

Korektor ne ispunjava svoju svrhu

Treba da izgledaš kao da si se naspavala prethodnu noć, čak i kad je žurka bila luda. Ali imaj na umu da proizvod koji ti je odgovarao u dvadesetima, verovatno neće biti dobar u tridesetim. Godine ostavljaju tragove na licu, baš kao i stres ili nedostatak sna, a bore se produbljuju. Ako korektor ne prekriva tamne krugove oko očiju i samo se gomila u naborima, to je znak da ti treba novi. Danas postoji mnogo opcija među kojima ćeš sigurno pronaći jedan koji je za tebe.

Olovka za oči se razmazuje

Ako se olovka za oči razmaže pet minuta nakon što je naneseš, to znači da imaš lošu olovku. Ona može i treba da traje ceo dan, a najsigurniji izbor su one vodootporne. Takođe, ne bi trebalo da se koriste iste nijanse kao u srednjoj školi, jer ono što nam je pristajalo tada neće nužno u kasnim dvadesetima i tridesetima. Usudi se da isprobaš neku novu nijansu jer velika je šansa da ćeš se prijatno iznenaditi.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike