Četiri pravila za negu kovrdžave kose uz koja će ona izgledati zdravo, sjajno i raskošno

16.05.2021

17:55 >> 17:54

0

Autor: K. Obradović

Primenite savete stručnjaka i kosa će vam biti lepša nego ikad

Četiri pravila za negu kovrdžave kose uz koja će ona izgledati zdravo, sjajno i raskošno
Unsplash/Thought Catalog

Uvek želimo ono što nemamo, pa tako dame sa ravnom kosom žele lokne, dok one koje su rođene sa kovrdžavom žele da je ispravljaju.

Definitivno je ženama sa kovrdžavom kosom teže da je obuzdaju i da ona izgleda uredno i zdravo. Nije uvek lako ni izabrati frizuru koja je u trendu. Ipak, frizeri imaju četiri trika u negovanju kovrdžave kose – redovno šišanje, hidriranje vlasi, pažljivo sušenje i feniranje, kao i upotrebu suvih ulja koja će loknama dati sjaj.

1. Skraćujte vrhove svakih mesec dana

Vrhovi su često isušeni sami po sebi. Zbog toga frizeri kažu da će skraćivanje kose jednom mesečno osvežiti frizuru i sprečiti da se krajevi rascvetaju. Pored toga, kosa će dobiti na volumenu.

2. Odaberite pravi šampon

Prilikom odabira šampona, odlučite se za onaj namenjen suvom tipu kose koji hidrira vlasi od korena do vrha. Kosu perite jednom do dva puta sedmično, kako je ne biste dodatno isušivali.

Pixabay

3. Pažljivo sa fenom

Kada je reč o sušenju kose i feniranju, devojke koje imaju prirodne kovrdže trebalo bi da vode računa da ne koriste najjači stepen na fenu posle pranja kose.

Pravo rešenje je sporo feniranje kružnim pokretima fenom koji će biti podešen na najnižu toplinu i jačinu, savetuju stručnjaci.

4. Ulja čine čuda

Iako kovrdžava kosa uvek deluje bujno i raskošno, ona je zapravo vrlo osetljiva i krhka, pa može da deluje isušeno. Zbog toga je upotreba suvih ulja za negu kose koja joj daju sjaj i mekoću, obavezna u tretmanu nege.

Takođe, s vremena na vreme stavite hranljivu masku koja će hidrirati kosu i dati joj sjaj.

pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti