Gumica za bore i 36 krugova oko pupka: Četiri navike žena sa Orijenta zbog kojih lepo stare

20.05.2021

19:21 >> 13:40

0

Imaju zdravu i negovanu kosu, čisto lice, a telo bez viška oko struka

Gumica za bore i 36 krugova oko pupka: Četiri navike žena sa Orijenta zbog kojih lepo stare
Copyright Profimedia

Mnogo dugujemo genetici, ali i ona je nemoćna pred lošim stilom života. Kažu da ljudi s godinama dobijaju lice kakvo zaslužuju, a ženama sa Orijenta teško je odrediti godine. Poznato je da one lepo i dostojanstveno stare.

Uz pravilnu ishranu i fizičku aktivnost koja je svima neophodna, tu su i ove četiri navike koje bi trebalo uvrstiti u svakodnevnu rutinu:

1. 36 krugova oko pupka

One svako jutro započnu masažom stomaka. Desnom rukom, vrhovima prstiju masirajte stomak, kružnim pokretima oko pupka, u smeru kazaljke na satu. A zatim obrnuto. Ukupno napravite 36 puta u jednom i 36 puta u drugom smeru.

Ova masaža doprinosi bržem pražnjenju creva odmah u jutarnjim satima.

2. “Gumica” za bore

Dobro zagrejanim prstima nežno prelazite po licu. Ako možete, dobro je da koristite i neko ulje. Prolazite odozdo ka gore, zatim od centra lica ka ivicama. Prelazite samo u jednom pravcu, neka vrhovi vaših prstiju budu gumica za bore. Ova masaža treba da traje 5 minuta.

Profimedia

3. Umesto češlja – prsti

Svako veče ili jutro, kako vam je volja, češljajte kosu prstima. Jednostavno lagano masirajte vlasište sopstvenim prstima jer će to rasporediti sebum po celoj dužini dlake, smanjujući njeno oštećenje. Kada su velike vrućine ili kada je zima, kosu zaštitite od sunca i vetra maramom ili kapom.

4. Detoksikacija u kadi

Žene sa Istoka obožavaju hamam, jer se u njemu težina lakše gubi. Zagrevanjem tela, tope se masne naslage. Međutim, one u hamam ulaze sa rukavicama za masažu kojjima vrše drenažu kože. Zahvaljujući tome rad lojnih žlezda se normalizuje, pore se čiste, koža postaje meka i glatka bez nabora. Uradite sve što i one, ali ako nemate hamam ili saunu u blizini, napravite vruću kupku i ugodite sebi. Posle se istuširajte prohladnom vodom, a onda kožu namažite mlekom za telo, piše Stil.kurur.rs.

pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike