Novi hit tretman širi se mrežama: Da li je zaleđivanje lica bezbedno i kako se pravilno sprovodi?

03.06.2021

16:15 >> 11:56

0

Postoje brojne koristi ovog tretmana, ali na neke stvari treba obratiti pažnju

Novi hit tretman širi se mrežama: Da li je zaleđivanje lica bezbedno i kako se pravilno sprovodi?
Copyright Profimedia

U poplavi kozmetičkih tretmana poslednjih meseci izdvojio se jedan koji je u međuvremenu preplavio i društvene mreže. Reč je o zaleđivanju kože ili tretmanu “skin icing” koji kožu čini glatkom i zategnutijom, smanjuje natečenost, a lice izgleda zdravije i sjajnije.

A o tome da li je sigurno na ovakav način tretirati kožu govore dermatolog i estetičar.

Dermatolog Ava Šamban iz Los Anđelesa i Džoana Čeh, poznata estetičarka iz Njujorka, kažu da je u većini slučajeva tretman zaleđivanja lica siguran. Reč je o pokrivanju lica ledom kako bi se koži vratila potrebna svežina.

– Ovaj tretman ne bih preporučila samo ako imate jako osetljivu kožu, jako reaktivnu ili neka stanja poput rozaceje – rekla je Šamban.

Koje su koristi ovog tretmana?

Zaleđivanje lica uzrokuje podizanje krvi ispod kože prema površini, pa je nakon tretmana prisutan sjaj lica i zategnuti izgled kože.

– Zaleđivanje lica može imati višestruke koristi, od uklanjanja natečenosti do smirivanja upaljene kože. Volim ovaj tretman da uradim ujutro kako bih smanjila otekline oko očiju. Takođe je korisno za smirivanje nadražaja – rekla je Čeh.

– Hladnoća takođe može da smiri bilo kakvu iritaciju ili svrab, a nekim ljudima može pomoći kod akni i stezanja pora – dodala je Šamban.

Kako se radi ovaj tretman?

Preporuka je da se tretman radi hladnim rolerom. Njega pomičete po područjima koja želite da tretirate i ne držite ga predugo na jednom mestu, jer to može da prouzrokuje opekotine od leda, upozorava Čeh.

Šamban preporučuje da kupite hladne rolere ili valjke umesto da koristite neke iz domaće radinosti jer je većina kupljenih izrađena od nerđajućeg čelika i preko čelika imaju plastiku ili silikon koji upijaju i održavaju hladnoću dovoljno dugo da se aktiviraju blagodati za kožu, istovremeno štiteći je od opekotina, piše Pure Wow.

pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike