Kakve grudi najviše vole muškarci? Dame, u velikoj ste zabludi

07.07.2021

11:50 >> 10:47

0

A odgovor leži u samoj evoluciji

Kakve grudi najviše vole muškarci? Dame, u velikoj ste zabludi
Copyright Profimedia

Postoji uverenje da su muškarci fascinirani velikim grudima. Međutim, istraživanja su pokazala neke neočekivane rezultate. Izgleda da im sama veličina nije presudna, koliko su važne neke druge osobine.

Pa je definitivno došlo vreme da razbijemo zabludu da su muškarcima najprivlačnije one sa bujnim poprsjem. Većini su najdraže grudi srednje veličine, ni premalene niti prevelike, onako da stanu u šaku, pokazalo je istraživanje.

pročitajte još

Evropski istraživači su se pozabavili temom kakve grudi momci vole uzimajući u obzir četiri države – Brazil, Kamerun, Češku i Namibiju. Studiju su nazvali “Men’s Preferences For Women’s Breast Size and Shape in Four Cultures” (Muški afiniteti kada su u pitanju veličina i oblik dojki u četiri kulture).

Unsplash/Dom Hill

Rezultati su pokazali da žene s malim grudima nemaju razloga za brigu, veličina definitivno nije prioritet kod momaka. Ali, čvrstoća im je jako važna.

Ispostavilo se da je to većini muškaraca najvažnija stvar kada su ženske grudi u pitanju, nezavisno od toga koliko su velike. Na osnovu toga istraživači su zaključili da je momcima oblik grudi mnogo važniji od toga da su velike, jer oblik je definisan čvrstoćom.

Unsplash/Noah Buscher

Zašto je čvrstoća toliko bitna?

Odgovor na ovo pitanje naučnici pronalaze u evoluciji – muškarci podsvesno povezuju čvrste grudi sa “seksualnim opstankom najsposobnijih”. Što su grudi čvršće, žena je zdravija i bolji je izbor za partnerku. Poznato je da su muškarci prilično vizualna bića, pa ova teorija ima logike.

Čvrstoća grudi bi evolucijski mogla muškarcima otkriti ponešto i o njenoj plodnosti – čvrste grudi naznaka su žene dobre za reprodukciju. Ukoliko grudi nisu čvrste to bi moglo da nasluti da žena neće biti toliko zdrava, prenosi portal Rebel Circus.

Unsplash/Stas Svechnikov

pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike