Šiške su uvek u trendu: Otkrijte koje vama najviše odgovaraju

17.08.2021

13:55 >> 13:59

0

Kako biste napravili najbolji izbor i odgovarajuću verziju šiški, trebalo bi da znate nekoliko stvari

Šiške su uvek u trendu: Otkrijte koje vama najviše odgovaraju
Copyright Pixabay

Koliko puta ste sebi postavili pitanje – šiške: da ili ne? One su jedan od trendova po pitanju frizura i imaju moć podmlađivanja, a stručnjaci otkrivaju kom obliku lica i tipu kose one najbolje pristaju.

Bliži se jesen, a to je obično period kada razmišljamo o šiškama, jer se mnogo lakše na njih navikavamo u hladnim danima nego tokom leta, kada se brže prljaju ili se zbog znoja i pojačanog lučenja sebuma lepe za čelo. U skladu sa tim, u ovo doba godine šiške postaju jedan od omiljenih trendova, pa ni ova godina nije izuzetak.

Pročitajte još

Šiške su mnogo više od trenda, to je izgled koji jednostavno nikada ne izlazi iz mode. Različitih dužina, u obliku zavesa poznatih kao “curtain bangs”, guste, ravne, blago uvijene… I naravno, uvek ih možete stilizovati sa strane sa dubokim razdeljkom ili bez njega.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ATLANTA HAIR STYLIST (@pinkdagger)

Svaka sezona donosi nov način oblikovanja šiški, koje imaju odlične bjuti moći – sakriti visoko ili široko čelo, istaknuti određene karakteristike lica ili pak celokupno podmladiti izgled.

Frizure sa šiškama jednostavno brišu godine s lica i momentalno pomlađuju. Ako ste u iskušenju da promenite svoj izgled i možda sakrijte koju godinu, a niste sigurni pristaju li vam šiške, ovi saveti stručnjaka svakako će vam pomoći u odluci.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nadine Leopold (@nadineleopold)

Vrsta kose

Uz oblik lica, vrsta, odnosno tip kose igra odlučujuću ulogu prilikom odlučivanja imati šiške ili ne. Na primer, “zavesa šiške” su vrlo trendi i idealan su izbor ako imate izrazito ravnu kosu. Ako je vaša kosa talasasta ili kovrdžava, onda popularne “curtain bangs” nisu dobar odabir, ali zato su tu odlične razbarušene šiške, koje sežu sve do ivice obrva i poštuju prirodni pad i kretanje kose, te daju pomalo neuredan, ali vrlo šik izgled.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by A N A D E A R M A S (@ana_d_armas)

Oblik lica

Šiške imaju neverovatnu moć da dodatno oblikuju lice, ali najbolje deluju kod lica zaobljenih crta, a mogu čak i definisati konture ovalnog ili izduženog lica, pogotovo ako se spuštaju od sredine temena do obrva.

Za sušenje šiški kod kuće stručnjaci i frizeri preporučuju korišćenje pegle za kosu, koju treba pomerati cik-cak i onda lagano preći prstima kroz kosu. Četka se koristi tek nakon što se šiške potpuno osuše.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madison Headrick (@madison.headrick)

Vrsta frizure

Za one koji nisu sigurni da li žele da okušaju sreću s moderno oblikovanom frizurom, najbolje je da se odluče za “zavesa šiške”. Izgled koji je popularizovala Džejn Birkin odlikuju duže šiške, koje neretko sežu do početka obrva. Odlično izgledaju uz raspuštenu kosu, ali takođe veoma lepo pristaju uz zavezanu kosu u obliku repa ili niske punđe.

Osim toga, vrlo su lake za oblikovanje i održavanje, pa su sjajan izbor ako imate malo vremena, a želite sjajne rezultate. Ova verzija šiški odličan je izbor i kao prelazna frizura, kada niste sigurni želite li šiške, jer se svi pramenovi bez problema i vrlo lako skupe u rep ili punđu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madison Headrick (@madison.headrick)

Starost

Kako vam godine odmiču, licu sve bolje pristaju frizure koje uključuju slojevitost, a duže šiške koje se spuštaju sve do jagodičnih kostiju odličan su izbor. Kraće frizure kao što je bob koji seže do vilice, gde je kosa pozadi kraća nego napred, takođe izgledaju sjajno. Međutim, slojevitost je i tu ključna, a posebno efektno izgledaju šiške sa strane.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by A N A D E A R M A S (@ana_d_armas)

One su uvek dobar trik kada želimo instant osveženje već postojeće frizure, stoga nas ne čudi što je veliki broj influenserki odlučio da svet ove sezone posmatra ispod šiški.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike