Povećajte volumen trepavica jednostavnim trikovima: Sedam koraka do zavodljivog pogleda

28.08.2021

17:19 >> 17:21

0

Potrebno je samo malo truda da vam trepavice izgledaju glamurozno

Povećajte volumen trepavica jednostavnim trikovima: Sedam koraka do zavodljivog pogleda
Copyright Pexels

Svako želi duge i guste trepavice. One uokviruju oči i čine nas privlačnijim. Žene često koriste veštačke trepavice bez potrebe jer uz nekoliko trikova mogu da postgnu slične rezultate na prirodnim trepavicama.

Trepavicama s razlogom pridajemo najveću pažnju prilikom šminkanja, a za efekt “poslušnosti” moramo ih negovati pre nanošenja maskare. Isprobajte ovih nekoliko saveta i uživajte u glamuroznim trepavicama neverovatnog volumena.

Pročitajte još

Kod šminkanja najveću pažnju posvećujemo trepavicama koje daju završni sjaj svakom dobrom mejkapu. Svaka žena želi da postigne zavodljiv pogled s dugim, gustim i podignutim trepavicama, ali iako majka priroda mnoge nije obdarila, postoje razni trikovi pomoću kojih će vaše trepavice dobiti oblik o kakvom ste oduvek sanjale.

Trepavice su ključne kada je lepota oka u pitanju i bez maskare ne možemo ni da zamislimo šminkanje.

Maskara

Maskara je oduvek i još uvek broj jedan u oblikovanju trepavica, ali je pritom važno znati kako da je nanesete da biste postigle željeni efekat. TikTokom se trenutno širi trik za postizanje maksimalnog volumena i glamuroznog izgleda trepavica, a vrlo je jednostavan.

Pixabay

Sve što treba je da nakon nanošenja jednog sloja maskare, zaseban kist umočite u puder u prahu pa da ga nanesete na trepavice i nakon što kratko odstoji, nanesete još nekoliko slojeva maskare. Nakon isprobavanja ovog trika, nemojte se začuditi ako vas upitaju nosite li veštačke trepavice.

Uvijač za trepavice

Djevojke koje muku muče s kratkim i ravnim trepavicama odavno spas traže u uvijaču koji, kada se koristi na pravilan način, doista djeluje čineći trepavice uvinutima i vizualno dužima. Važno je samo da ga koristite isključivo prije nanošenja maskare, a za bolji efekt možete ga blago i zagrijati.

Pixabay

Osim seruma namijenjenih za rast i jačanje trepavica, mnogi prirodni i kućni preparati pokazali su se izuzetno učinkovitim. Isprobajte neke od trikova pre nego se odlučite na kupovinu seruma.

Vazelin

Iako zvuči neobično, mnoge žene se kunu da im je vazelin pojačao rast trepavica. Sve što trebate je da pre spavanja nanesete malo vazelina na kapke u području trepavica. Ako vam ovaj trik pređe u rutinu, nakon nekog vremena primetićete rezultate, a vaš pogled će postati sve zavodljiviji.

Maslinovo ulje

Kao lek za sve, maslinovo ulje je lek i za kratke i retke trepavice. Malo maslinovog ulja na kapcima preko noći pomoći će vašim trepavicama da se nahrane vitaminima i mineralima koji će im omogućiti brži rast.

Pixabay

Četkanje

Pažljivim četkanjem trepavica podstičete cirkulaciju i njihov rast. Trepavice četkajte pre nanošenja maskare jer to će vam, osim u rastu trepavica, pomoći i u urednijem nanošenju maskare. Ovaj postupak ipak se ne preporučuje kao svakodnevan.

Masiranje kapaka

Sličan efekt kao četkanjem trepavicama, postižete i masiranjem kapaka. Pritom, ne bojte se ispadanja trepavica – ispašće samo lomljive, a masiranjem ćete podstaknuti folikule da razviju nove, jače trepavice.

Pexels

Ishrana

Sve dolazi iznutra – čuli smo i uverili se nebrojeno puta. Ishranom, osim mnogih kožnih problema, možete rešiti i problem ispadanja trepavica. Jedite zdravije – konzumirajte što više voća, povrća, crvenog mesa, ribe, sira i jaja i ubrzo ćete primetiti poboljšanje.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike