Šminka ispod naočara može da bude savršena i trajna, imamo 10 saveta

23.10.2020

16:20 >> 12:34

0

Autor: Z. A.

Naočare nose potencijalne probleme i traže poseban tretman

Šminka ispod naočara može da bude savršena i trajna, imamo 10 saveta
Copyright Pixabay

Dioptrijske naočare, posebno one markantne, poslednjih nekoliko godina su pravi modni dodatak. Čini se kao da sve više ljudi, a posebno žena nosi naočare. Nije važno da li ih nosite zbog potrebe ili samo da biste bili u trendu, potreni su vam make-up saveti kako da se našminkate kako se lice ne bi izgubilo iza njih, ali i kako bi šminka bila postojana tokom dana.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I OVO: Želite da trepćete kao Tvigi? Sve što treba da znate o ekstenziji trepavica

Ukoliko nosite naočare, onda znate i koji su potencijalni problemi. Možda imate teške okvire koji vam klize s nosa, a stakla su vam unrljana puderom. Da ne pominjemo da je svim ženama koje nose naočare s većom dipotrijom jako teško da se, bez uveličavajućeg stakla, ujednačeno našminkaju, a o izvlačenju ajlajnera ne vredi trošiti reči.
Imamo vam savete i trikove koji će vam pomoći da vam se šminka na licu izgleda besprekorno i da se zadrži dugo.

Sledite smernice:

1. Ključ je u ravnoteži

Ako ste ljubitelj velikih i upadljivih ramova, neka senka za oči ostane neutralna, a usne naglasite jarkim ružem.

2. Pronađite odgovarajuću maskaru

Ako vaše trepavice često dodiruju stakla naočara i prljaju ih, jednostavno zamenite staru maskaru novom. Na primer, ako korisite onu sa suvom formulom, zamenite je vodootpornom.

3. Iskoristite uvijač za trepavice

Još jedan način da sprečite trepavice da se lepe za stakla jeste da ih uvijete. Osim toga, vaše trepavice će vizuelno biti duže.

4. Ne štedite na kozmetičkim preparatima.

Naočare prvenstveno privlače pažnju na vaše oči, ali isto tako sve nepravilnosti lica, crvenilo i tamne fleke mogu biti vidljivije ako nosite naočare. Pronađite odgovarajuću negu za svoj tip kože i postignite odgovarajuć ten.

Pixabay

5. Sredite obrve

Obrve moraju da prate konturu lica i veoma je važno da se ne izgube iza okvira naočara. Redovno čupajte obrve, a nedosatatke zakamuflirajte olovkom za obrve.

6. Boja ajlajnera mora da bude usklađena s bojom naočara

Ne, ne mislimo da ajlajner mora da se podudara sa ramom. Razmišljajte o naočarima kao o neophodnom modnom detalju. Ako nosite crni ram, na raspolaganju imate sve nijanse ajlajnera od tamnoplave do tirkizne. Imate smeđi okvir? Upotpunite ga nijansama oniksa.

7. Naslage pudera

Ako na vašim naočarima često nalazite fleke od pudera, BB kreme ili senke za oči – niste jedine. Zato je najbolje da uvek uz sebe imate sunđer za nanošenje šminke kojim ćete lako preći ispod očiju i preko nosa kako biste uklonili višak mejkapa.

ČITAJTE I: Vitamin C je ključ mladolikosti. Naučite kako da ga koristite

8. Boja unutar linije

Kada šminku prilagođavate naočarima, zlatno pravilo je da mejkap bude unutra. To znači da senke za oči ne bi trebalo da prelaze gornju liniju rama kako ne biste izgledali neuredno.

9. Neutralne senke za oči

Izbegavajte taman mejkap. Ako naočare uvećavaju vaše oči, delovaće preozbiljno i dodatno ih naglasiti. S druge strane, ako naočare vizuelno smanjuju oči, tamna šminka dodatno će ih umanjiti. Izaberite neutralne nijanse senki za oči, poput šampanjca ili bledoroze.

10. Cat Eye

Isprobajte seksi Cat Eye Makeup i eksperimentišite sa stilovima. Pronađite onaj koji odgovara vašim naočarima!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike