Imate tanku i ređu kosu? Tri frizure su idealne za vas

30.10.2020

12:18 >> 12:11

0

Autor: Z. A.

Slaba i ređa kosa traži i posebnu negu

Imate tanku i ređu kosu? Tri frizure su idealne za vas
Copyright Printscreen: Pinterest/shorthairstyle.com

Kakva je frizura najbolja za tanku kosu, pitanje je koje muči nemali broj žena, bilo da je njihova kosa oduvek tanka i ređa ili ako se s godinama proredila. Sve više žena već oko 30. godine primeti da im se kosa proredila i postala tanja, što može biti posledica nepravilnog rada štitaste žlezde, nedostatka gvožđa i sličnih zdravstvenih problema. Zaato mnoge žene upravo u tridesetima menjaju način šišanja i frizuru. Kosa, naravno, može i prirodno biti tanja i ređa.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Šest smernica kako da oblikujete obrve

Rešenje postoji, pa i tanka kosa može izgledati gušće, punije i lepše, a to se, pre svega, postiže načinom šišanja i pravilnim farbanjem. Bob, slojevito ošišana kosa do ramena ili kraća, kao pramenovi najbolji su izbor za žene s tankom i retkom kosom.

Tanka kosi ne bi smela biti duža od ramena, a idealno je ako je do brade, odnosno uha. Ako je kosa duža od ramena, svakako bi trebalo nositi šiške koje mogu biti i duže. Poželjno je da se nešto događa oko lica, odnosno da je oko lica kosa kraća i lepršavija, što će lice otvoriti savetuju profesionalci.

Najbolje frizure za tanku i retku kosu su:

1. Bob je kao stvoren za žene s tankom kosom. Takav geometrijski oblik frizure, kod koje je kosa oštrije ili blaže ravno šišana, daće privid punoće.

Printscreen: Instagram/ @jenniferlawrence

2. Blago stepenasto ošišana kosa drugi je najbolji način šišanja. Kod takve frizure gornji, najkraće ošišani sloj kose, malo će odskočiti i kosa će, osim vizuelno, i na dodir imati punoću.

Printscreen: Pinterest

3. Pramenovi i prelivi najbolji su izbor za žene s tankom kosom kada je reč o farbanju.

Printscreen: Pinterest/ rover.ebay.com

Kombinacija svetlijih i tamnijih vlasi kose stvorće iluziju volumena i punoće, dobiće se dinamika i dubina. Budući da se tanka kosa i mnogo više masti, trebalo bi je prati svakog dana i negovati preparatima za volumen kose. Zato je kraća frizura, osim što estetski najbolje izgleda, i najpraktičnija je jer brže možete da je operete i osušite.

ČITAJTE I: Znamo nekoliko trikova da vam lak za nokte traje duže

I još jedan svet: na tanku kosu nemojte nanositi regenerator jer će već za nekoliko sati biti masna. Umesto regeneratora koristite sredstvo za lakše raščešljavanje baš za masnu kosu. Takođe, opranu kosu nemojte prejako trljati peškirom jer se tanke vlasi lako zamrse.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Zadovoljna.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike