Nije vreme za salone lepote: Napravite sami šećernu pastu za depilaciju koju je koristila Kleopatra

09.11.2020

15:45 >> 14:34

0

Preporučljiva je za depilaciju osetljivih delova

Nije vreme za salone lepote: Napravite sami šećernu pastu za depilaciju koju je koristila Kleopatra
Copyright Profimedia

S obzirom na epidemiološku situaciju širom planete, možda nije loše izbegavati salone lepote. Ako ne želite da zarastete u dlake, možete se brzo i lako depilirati i kod kuće.

U radnjama postoji mnogo preparata koji će vam u tome pomoći, međutim, postoji i prirodni peparat, poznat vekovima unazad.

Depilaciju šećernom pastom koristila je čuvena egipatska kraljica Kleopatra, a ono što je najbolje je to da je preporučljiva za depilaciju osetljivih delova tela.

Možete je i sami napraviti i to na sledeći način: 1,5 kg šećera, 30 g limunske kiseline i 2 dl vode prokuvajte i kada se smesa ohladi spremna je za korišćenje.

Možda vas zanima: Iskoristite vikend i ugodite sebi spa tretmanom kod kuće

Pogodna je i za osobe sa osetljivom kožom i proširenim venama, ne izaziva crvenilo, prištiće, ni iritaciju te deluje protivupalno i antialergijski.

Šećer nije samo dobar sastojak paste za depilaciju, već se može iskoristiti za prirodni piling za ruke: pomešajte kašičicu smeđeg šećera sa dve kašičice maslinovog ili bademovog ulja. Smesu nanesite na kožu ruku i nekoliko minuta trljajte laganim pokretima i potom isperite malkom vodom.

Saznaj više:

I lepota trpi: Koronavirus udara gde smo mu se najmanje nadali

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike