Kreativnost bez granica: Belgijski umetnik umesto maske nosi mini-oazu (VIDEO)

29.04.2021

15:55

0

Autor: K. Obradović

Zbog svoje instalacije meta je svih pogleda na ulici

Printscreen/Youtube

Do sada smo videli brojna kreativna rešenja kada su zaštitne maske u pitanju. Ipak, deluje da je Alan Veršuren, umetnik i socijalni radnik iz Belgije sve nadmašio.

Umesto maske, on je za sebe kreirao pokretnu biljnu oazu, koja je privukla mnoge radoznale poglede na ulici.

I tako je sa svojom staklenom baštom prošetao ulicama grada gde je bio na meti začuđenih i radoznalih pogleda. U njegovoj staklenoj bašti zasađene su aromatične biljke, koje mu stvaraju dovoljno kiseonika, kao i rupice koje je napravio na stranicama, iako ne dolazi u kontakt sa spoljnim svetom.

– To je mali staklenik sa kojim hodam po gradu i koji mi daje mogućnost da dok sam na ulici ipak budem u svom “balonu”. Oaza je mesto mira, opuštenosti i blagostanja u pustinji. Ova oaza sa biljkama koje se koriste u medicini, štiti me od štetnih uticaja spolja, baš kao da sam u oazi u pustinji – rekao je umetnik za “Rojters”.

Iako izgleda neobično, verovatno nije baš praktično za nošenje, svakako privlači pažnju i znatiželju ljudi, čije su reakcije, uglavnom, pozitivne, a mnogi žele i da se fotografišu sa Alanom dok na glavi ima svoju oazu.

Pogledajte video:

Instalirajte našu IOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

pročitajte još

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti