Kao iz Hičkokovog filma: Beli papagaji zauzeli grad u Australiji (VIDEO)

04.05.2021

17:50

0

Autor: K. Obradović

Veliki beli kakadui stoje na javnoj rasveti, hodaju po dvorištima i krovovima, te kopaju po smeću tražeći hranu

Printscreen/YouTube

Mir jednog gradića u australijskoj državi Novi Južni Vels, koji broji nešto više od 20 hiljada stanovnika, narušila su jata i jata belih kakadua. Naime, papagaji su bukvalno zaposeli ceo gradić Novru.

Fotografije i video snimci ovog neobičnog događaja obišli su svet, a mnoge su začudili prizori velikih papiga kako stoje na javnoj rasveti, hodaju po dvorištima i krovovima, te kopaju po smeću tražeći hranu.

Novrani već godinama dele svoj gradić s neobičnim novopridošlim stanovnicima kojima, čini se, sve u tom gradu savršeno odgovara.

Printscreen/YouTube

-Stvorili smo im savršeno stanište i čini se kako su to papige odlučile da iskoriste – rekao je jedan akademik sa južnoaustralijskog univerziteta još 2018. godine, te dodao kako je urbanistički plan najveći problem, piše Oddity Central.

Izloženi travnjaci i dostupni izvori pitke vode privukli su hiljade kakadua u Novru, a budući da je reč o zaštićenoj životinjskoj vrsti, građani tog gradića ne mogu da učine mnogo po tom pitanju, osim da posmatraju kako im papige sede po kućama, automobilima i travnjacima.

Dok se ptice bezobzirno baškare, stanovnici su potpuno nemoćni.

Pogledajte video:

Instalirajte našu IOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pročitajte još

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti