Farmerke vam se redovno skupe, ili upropaste tokom pranja? Top pet saveta za pravilno održavanje, uz koje će vam duže potrajati

19.12.2021

12:20

0

Pre kupovine bi trebalo da se raspitate kod prodavca o kvalitetu tkanine

Farmerke vam se redovno skupe, ili upropaste tokom pranja? Top pet saveta za pravilno održavanje, uz koje će vam duže potrajati
Pranje farmerki u mašini za veš - Copyright Profimedia

Pranje farmerki je nekako uvek rizično.

Uglavnom se skupe tokom pranja.

A nekada čak budu i upropašćene.

I zato bi trebalo da znate ovih nekoliko stvari, jer će vam umnogome olakšati proces.

Pre svega, koliko će se farmerke skupiti tokom pranja, zavisi od načina na koji je tkanina obrađena tokom proizvodnje. Ukoliko nije tretirana hemikalijama, ili postupkom sanforizacije, može da se skupi i do deset posto tokom pranja u vrućoj vodi. Zato bi pre kupovine trebalo da se raspitate kod prodavca o kvalitetu tkanine.

Skupljanje je moguće izbeći i pranjem pantalona u što hladnijoj vodi. Ono što, takođe, možete da uradite, jeste da, u isto vreme, ne perete više od četiri para farmerki odjednom. Pored toga što se neće najbolje oprati, biće i previše izgužvane.

Profimedia
 

Takođe, koristite što manje deterdženta, osim ako ne želite da nove farmerke što pre počnu da izgledaju ispravno. Međutim, ako vam je cilj da boja potraje, prevrnite ih na unutrašnju stranu i tako ih perite.

Najbolje je sušiti ih na vazduhu. Ukoliko koristite mašinu za sušenje veša, neka temperatura bude što niža.

Da bi izgledale iznošeno, proizvođači farmerke peru sredstvima koja razgrađuju pamuk. Sličan efekat i vi možete da postignete šmirglom.

Profimedia
 

Ukoliko imate stare farmerke kojima je potrebno osvežiti boju, stavite ih na pranje sa onima koje su nove, ali pripazite da u veš mašini ne bude i drugih odevnih predmeta. Ako su farmerke upile miris duvanskog dima, potopite ih u vodu, u koju ste dodali sredstva za pranje veša, i ostavite ih tako preko noći.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike