Bilo im čudno što im mačke neprestano gledaju u okićenu jelku, a onda uočili kakva opasnost vreba iz nje

17.12.2021

12:20

0

Okićena jelka je u ovom peridu godine obavezan deo novogodišnje dekoracije u skoro svakoj kući, ali jedna južnoafrička porodica je dobila i neželjeni ukras gratis

Bilo im čudno što im mačke neprestano gledaju u okićenu jelku, a onda uočili kakva opasnost vreba iz nje
pexels-jill-wellington-247972 - Copyright Pexels

Novogodišnje drvce u kući obično je izvor uzbuđenja, ali jedna južnoafrička porodica nije se nadala iznenađenju koje je vrebalo u njegovim granama.

Rob i Marsela Vajld su na svojoj jelci otkrili jednu od najotrovnijih afričkih zmija i odmah pohitali do telefona kako bi nazvali stručnjake, preneo je u prošle nedelje CNN.

Samo tri sata nakon što su okitili jelku, primetili su da njihove mačke netremice zure u nju.

Rob Vajld je za CNN kazao kako je njegova supruga pretpostavila da je negde na jelci skriven miš, ali uskoro su otkrili koliko su se prevarili - s grane ih je gledala zmija.

Vajld je rekao kako je proguglao koje vrste zmija na njihovom području postoje i shvatio da je njihovo drvo dom jedne od najotrovnijih afričkih zmija - bumslenga.

Bumsleng je poznat kao "stidljiva" vrsta, ali je jedna od najotrovnijih zmija u Africi. Otrov ove životinje izaziva krvarenje i može biti fatalan za ljude čak i u malim količinama.

Lovac na zmije Geri Hejns potvrdio je identitet životinje, kada je ubrzo stigao na porodično imanje u Robertsonu, u zapadnom Kejpu. Zmija je bila ženka, duga između 1,3 metra i 1,5 metara.

Hejns je rekao da je naložio porodici da se drži dalje od drveta, ali i da "drži oči na zmiji" do njegovog dolaska.

- Zmija je ostala na drvetu dva sata, dok nisam stigao tamo - rekao je Hejns, koji je, da bi je uhvatio, koristio "zmijska klešta".

- Kada sam bio siguran da je držim pod kontrolom, porodica je odmah došla da vidi zmiju, koja nije pokušala da nas ujede ili da se brani, jer joj nisam dao razlog za to. Zastrašujući trenutak pretvorio se u uzbudljiv momenat za decu - rekao je Hejns.

Hvatač zmija reptila je odneo kući, gde ga je privremeno smestio u ograđeni prostor za zmije, pre nego što ga je u nedelju pustio nazad u divljinu. Hejns je rekao da je zmija verovatno ušla na imanje u potrazi za hranom, vodom i skloništem.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: CNN

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike