Gosti su se iznenada najavili? Evo na koje delove stana obavezno da obratite pažnju

16.12.2021

19:20

0

Postoje mesta koji će vaši gosti prvo pogledati i mesta na koja uopšte neće obratiti pažnju

Gosti su se iznenada najavili? Evo na koje delove stana obavezno da obratite pažnju
Čišćenje kauča - Copyright Profimedia

Svi volimo goste.

Ali retko ko bude oduševljen kada se oni iznenada najave.

Tada nas uglavnom uhvati panika.

Počevši od toga čime da ih poslužimo, pa preko toga kako da sredimo haos u kući.

Postoje mesta na koja će vaši gosti prvo obratiti pažnju i mesta koja nikada neće ni primetiti.

Evo čemu bi trebalo da se posvetite:

Uklonite nered u kuhinji
Prvi korak: očistite kuhinjske pultove. Čak i ako nemate vremena da operere ploču za kuvanje ili da se bavite sudovima koji čekaju u sudoperi, čistoća radne površine će ostaviti utisak da je vaša kuhinja uredna i organizovana. Za početak, uklonite sve sa pulta, a zatim ga obrišite sredstvom za čišćenje kako biste uklonili prljavštinu i mrvice, a zatim možete isprobati trik sa poslužavnikom. Uzmite ukrasni poslužavnik i upotrebite ga za sve što želite da ostavite na pultu, kao što su so i biber. Poslužavnik čini da sve izgleda uredno, a da ne morate potpuno da očistite pult.

Profimedia
 

Ulepšajte kauč
Zatim, vreme je da se pozabavite dnevnim boravkom. Ulepšavanje kauča je jednostavan način da cela soba izgleda čistije. Ako imate kućnog ljubimca koji se linja, zgrabite valjak za dlačice kako biste ga očistili. Naravno, ovo takođe deluje na uklanjanje dlačica i mrvica. Ako vam jastuci izgledaju malo ravni, pokušajte da dodate drugi umetak, a takođe povećajte umetak tako da bude 1 do 2 centimetara veći od presvlake. Na kraju, preklopite svu ćebad tako da izgledaju uredno, a kauč izgleda udobno.

Brzo očistite kupatilo
Za završno čišćenje, neposredno pre nego što se gosti pojave, zamenite peškire za kupanje i peškire za ruke i postavite novi otirač kako biste znali da je i čist i suv.
Obrišite ogledalo: Prvo naprskajte sprej za čišćenje na krpu koja ne ostavlja dlačice, a zatim obrišite u obliku slova S kako biste bili sigurni da na ogledalu nema mrlja.

Profimedia
 

Dodajte sveže cveće ili zelenilo
Postavite sveže cveće i sobne biljke na najbolja mesta. Kako bi se buket dodatno iskoristio, izvucite nekoliko stabljika i stavite ih u vazu blizu lavaboa. Tako ćete imati cveće u dve sobe.

Prigušite svetla

Kako bi vaš dom delovao sveže za zabavu, uzmite primer iz svog omiljenog restorana i prigušite svetla. Ništa ne čini sobu sjajnije od svetlosti sveća. Zapalite nekoliko sveća i postavite ih na mesta gde ih možete držati na oku i malo je verovatno da će ih gosti srušiti.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike