Da zablista: Očistite sudoperu uz pomoć nekoliko stvari koje imate kod kuće

10.12.2021

12:20

0

Vratite joj pun sjaj

Da zablista: Očistite sudoperu uz pomoć nekoliko stvari koje imate kod kuće
Sudopera - Copyright Profimedia

Sudopera je prepuna ostataka hrane.

Uključujući i masnoću i prljavštinu.

I takvu sudoperu nije baš lako detaljno očistiti.

Osim ako se ne poslužite nekim od fenomenalnih kućnih trikova koji ceo proces mogu umnogome da olakšaju.

Sve što vam je potrebno jeste nekoliko potpuno prirodnih proizvoda.

Isperite i obrišite sudoperu nakon svake upotrebe

Jedan od najvažnijih načina da vaša sudopera ne izgleda prljavo jeste sprečavanje nastajanja mrlja od vode. Obrišite sudoperu nakon svake upotrebe, kako se voda ne bi osušila i ostavila mrlje. Takođe je važno često ispirati i brisati sudoperu kako biste sprečili da se komadići hrane ili sredstva za čišćenje zalepe za površinu.
Profimedia
 


Uklonite mrlje od vode sirćetom
Alkoholno sirće je savršeno sredstvo za čišćenje sudopere, a verovatno ga već imate kod kuće. Kada završite sa pranjem sudova, pokušajte da isperete sudoperu sirćetom kako biste ga očistili i osušili. Ponavljajte ovo svakodnevno, ili barem jednom nedeljno kako bi vaša sudopera bila čista.

Očistite je pastom od sode bikarbone
Soda bikarbona je još jedna mogućnost čišćenja koja može da pomogne u uklanjanju mrlja sa vaše sudopere. Pomešajte pola šoljice sode bikarbone sa oko tri kašike vode i napravite gustu pastu. Nanesite pastu na sudoperu mekom krpom za čišćenje ili sunđerom. Pastu možete da isperete vodom ili sirćetom za veću moć čišćenja. Na kraju, koristite čistu krpu za suvo brisanje kako biste potpuno osušili sudoperu i sprečili da se naprave mrlje od vode.

Pixabay
 

Neka zablista uz pomoć sode
Možete da upotrebite sodu kako bi vaša sudopera zablistala. Stavite čep u odvod sudopere i ulijte sodu. Ne treba vam puno sode, dovoljno je da pokrijete dno sudopere. Upotrebite mekanu krpu za čišćenje kako biste svuda utrljali sodu. Isperite sudoperu, a zatim je osušite krpom.

Maslinovo ulje
Ako je vaša sudopera čista, ali još uvek izgleda pomalo prljavo, pokušajte sa još jednom namirnicom koju, takođe, verovatno imate kod kuće - maslinovim uljem. Dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja na suvu krpu koja ne ostavlja dlačice. Ispolirajte sudoperu krpom kako biste joj vratili sjaj.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/msn

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike