Kako da i pored bebe u kući imate savršenu jelku? Ovo su načini da doskočite "radoznalim prstićima"

26.11.2021

12:24

0

Nije neophodno menjati stare navike, važno ih je samo prilagoditi novom članu porodice

Kako da i pored bebe u kući imate savršenu jelku? Ovo su načini da doskočite "radoznalim prstićima"
young-boy-g8e1c497db_1280 - Copyright Pixabay

Kako se bliže novogodišnji praznici, pored radosti, roditeljima sa malom decom, prolazi i misao da li će jelka dočekati Novu godinu. Kirsti Ketli (40) ima više od 20 godina iskustva u pomaganju porodicama, pa je  i ove godine odlučila da pomogne roditeljima da budu opušteni tokom praznika.

Zaštita jelke od "radoznalih prstića", ali i sigurnost deteta trebalo bi da bude broj jedan na vašoj božićnoj listi, pa evo nekoliko najbržih načina kako i da osigurate da vaš božićni duh opstane.

Postavite jelku na pravo mesto

Većina nas ima "ono" mesto gde jelka ide, međutim, kada dobijete malenu decu, ne gledate toliko na estetiku koliko na sigurnost. Ključno je odabrati mesto u prostoriji gde će vaše dete doći teže do nje. To može biti iza kauča ili na nekom postolju na visini.

Profimedia
 

Za bebe koje se ne mogu penjati, visina je pobednik pa bi bilo dobro da stavite svoju jelku na ormarić ili sto. To bi moglo značiti da ćete na par godina imati manje stablo, ali verujte, spasiće vas.  Ako niste ljubitelj toga i mučite se da pronađete teško dostupno područje, možete kupiti ili napraviti neku slatku božićnu ogradu tako da beba ne može do drvca.

 

Neka beba ima svoju jelku

Odvraćanje pažnje je sjajna tehnika za mnoge roditelje, a i super je ideja za zaštitu jelke. Kupite detetu neko maleno drvce i dajte mu ga da ga ukrašava. Recite mu da je to njegovo posebno božićno drvce.

Pixabay
 

Ovo su još neki načini na koje možete zaštiti vašu novogodišnju jelku:

- Pokrijte stablo s (alarmnim) zvonima. Zvončići na stablu izvrstan su način da vas upozore na sve mališane koji se motaju oko nje;

- Ako imate dete koje još uvek ne stoji, krenite ukrašavati stablo od polovine, a donji deo zamotajte da izgleda lepo;

Pixabay
 

- Pobrinite se da koristite ukrase koji ne pucaju lako ili one koji se neće slomiti u rukama. Ako ne možete odoleti staklenim ukrasima, okačite ih visoko gde vaš mališan ne može da ga dohvati;

- Zavežite jelku kako biste predupredili "radoznale prstiće" koji mogu da je sruše;

- Izbegavajte korišćenje šljokica i 

- Lampione uključite u šteker, što dalje od dečijih ruku.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: The Sun

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike