Profesionalna čistačica otkriva da skoro sve u kući čisti deterdžentom za sudove

24.11.2021

12:20

0

Primamljivo je koristiti izbeljivač na svim tvrdokornim mrljama, posebno u vašem kupatilu - ali profesionalna čistačica tvrdi da čini više štete nego koristi

Profesionalna čistačica otkriva da skoro sve u kući čisti deterdžentom za sudove
profimedia-0642432642 - Copyright Profimedia

Iako ga mnogi koriste za pranje kupatila, pogotovo wc-šolje, australijska čistačica iz kompanije "The Big Clean Co." kaže da izbeljivač više šteti nego što koristi i da bi ga trebalo koristiti samo u nuždi.


Na svom TikTok profilu, preko kog često deli savete i trikove za čišćenje, objasnila je da izbeljivač može da napravi trajnu štetu kad se redovno koristi na pločicama, tušu i slavinama jer nagriza većinu materijala, stvarajući tako male fleke kao od vode koje se više ne mogu oprati. 

Zato za pranje podova, ogledala i zavesa za tuširanje radije preporučuje tečni deterdžent za sudove, osim ako u kupatilu imate buđ. Tada ćete, kaže, ipak morati da iskoristite nešto jače.

– Za mrlje od buđi možete sami, od hidrogena i sode bikarbone, da napravite pastu za čišćenje – rekla je u svom videu, a ona se onda pre ribanja namaže na površinu na kojoj su mrlje.

Iako hidrogen ima svojstva izbjeljivanja, kaže čistačica, potpuno je drukčiji od izbeljivača, najviše zato što ne sadrži hlor koji je otrovna komponenta većine sredstava za izbeljivanje.

– Tečni deterdženti za pranje posuđa su moj prvi izbor za čišćenje svih površina jer im je PH vrednost najbliža neutralnoj vrednosti vode – rekla je, a kaže da će i svaki ozbiljni proizvođač pločica reći da na njima treba koristiti isključivo sredstva s niskom ili neutralnom PH vrednošću.

Upravo su tečni deterdženti za sudove po svom sastavu najbliži neutralnoj PH vrednosti.


– Sredstvo za pranje sudova može se koristiti u svakoj prostoriji u domaćinstvu, gotovo za sve – rekla je. To je jedina stvar koju ona koristi za pranje ogledala, prozora, nameštaja i različitih podova. 

Pri pranju podova deterdžentu za sudove, ističe, uz vruću vodu dodaje i nekoliko kapi eteričnog ulja eukaliptusa. 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: The Sun

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike