Ova boja donosi mir: Makar jedan zid ofarban je dovoljan

20.11.2021

12:20

0

Za zelenu boju dokazano je da pospešuje kreativnost i koncentraciju, što je definitivno stavlja na listu boja koje obavezno trebate imati na svojim zidovima

Ova boja donosi mir: Makar jedan zid ofarban je dovoljan
hotel-g00272d2df_1920 - Copyright Pixabay

Mir mora vladati u svakom domu, a da bi spokoj zavladao, potrebno je da je porodica srećna i zadovoljna.

Boje zidova i enterijera jedan su od ključnih faktora za mir, energiju i blagostanje doma, radost među ukućanima i osećaj bezbrižnosti između svoja četiri zida. Kako bi to blagostanje ostvarili, stručnjaci za uređenje enterijera savetuju jednu specifičnu boju...

Prva asocijacija uglavnom je crvena boja, međutim, istraživanje je pokazalo da postoji jedna snažnija koja nam donosi sreću i mir - zelena. I upravo je ovo boja koja dominira časopisima za uređenje enterijera.

Simbolizam kaže da zelena boja označava početak proleća, kad u prirodi sve buja, raste, cveta i napreduje, pa ne bi bilo loše dom i kancelariju okrečiti u zeleno kako bi jednim pogledom mogli osetiti energiju i sreću. 

Uz to, za zelenu boju dokazano je da pospešuje kreativnost i koncentraciju, što je definitivno stavlja na listu boja koje obavezno trebate imati na svojim zidovima.

Zelena će se odlično kombinovati sa žutom i plavom bojom, jer su ove tri boje kompatibilne i učiniće da vaš životni prostor zrači podsticajnom energijom, daje vam osećaj sreće i osigurava unutaršnji mir.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike