Hodnik je vizitkarta vaše kuće, zato nemojte da ga zanemarite: Evo ideja za savršeno opremanje

15.11.2021

12:20

0

Osim estetskog momenta, važno je i da bude funkcionalan

Hodnik je vizitkarta vaše kuće, zato nemojte da ga zanemarite: Evo ideja za savršeno opremanje
Hodnik - Copyright Profimedia

Prva stvar koju ljudi vide kada uđu u kuću je hodnik. To je deo kuće ili stana koji daje prvi utisak o domu i govori o sklonostima vlasnika. Hodnik ili predsoblje možemo nazvati i vizitkartom kuće. Osim estetskog momenta, važno je i da predsoblje bude funkcionalno. 

Možete koristiti sve raspoložive dizajnerske trikove kako biste ovo mesto načinili podjednako bitnim i udobnim, a ovo su neki od njih:

Neka u predsoblju sve bude na svom mestu

Profimedia
 

 

Svaka čast dizajnu, ali nered se nikada ne prašta! Ako ste poput većine ljudi, vaš ulaz lako može skliznuti u provaliju prenatrpanosti. Ovo je mesto gde svi, apsolutno svi – od dece, gostiju, pa čak i kućnih ljubimaca, ostavljaju poneki svoj komad garderobe ili igračke. Zato je najbolji prvi savet za opremanje ovog dela doma – sve mora imati svoje mesto. A kako biste to i postigli, realno sagledajte sebe i svoju situaciju. U savršenom svetu vaša deca bi okačila rančeve u svojoj sobi, muž bi ostavio svoju torbu na nekom drugom mestu, pas bi igračku odneo u svoju kućicu... Posmatrajte sebe i svoje navike kao i navike svojih ukućana i u skladu sa tim donesite odluku kakav je hodnik zapravo potreban vašem domu.

Okrečite ga u svoju omiljenu nijansu

Profimedia
 

 

Osim ukoliko vaša omiljena nijansa nije bela – slobodni ste da izaberete baš onu boju koju najviše volite i time svom hodniku priuštite onu osnovnu, tematsku koncepciju koja će poslužiti za kasniji apdejt prostora.

Volite plavu – dajte svom predsoblju duh mediterana! Ljubitelj ste zelene – neka vaš hodnik postane neka vrsta unutrašnjeg parka! Možda je vaš izbor ipak ružičasta – neka onda svi već na samom ulazu budu svesni da imaju posla sa nepopravljivim romantikom.

Poigrajte se bojama, dodajte zidovima i poneko ekstravagantno umetničko delo ili pak ogromno ogledalo, i uživajte u oduševljenju okoline.

Neka govori umeto vas

Profimedia
 

 

Ne suzdržavajte se! Sve ono što se ne usuđujete da isprobate u drugim  prostorijama u kući, slobodni ste da isprobate upravo ovde. Hodnik savršeno “trpi” sve stilove – od rustičnog, preko industrijskog, do romantičnog.... ali najbolji osećaj ostavlja kada počiva na principima eklektičnosti. Pomešajte zato boje, obloge, kontraste, teksture, sve što vam pada na pamet. Ne zadovoljavajte se tradicionalnim nameštajem, unesite u ovaj deo stana malo originalnosti i neočekivanog.

Ipak ga dizajnirajte u skladu sa svojim navikama

Profimedia
 

 

Ipak, ne zaboravite prilikom dizajniranja na svakodnevnu rutinu. Uz nekoliko ključnih komada nameštaja i dodatne opreme, svakodnevni dolazak i odlazak možete učiniti mnogo lakšim i opuštenijim. Hodnik je ionako uglavnom mali ili skučen prostor, pa nam i ne ostaje puno prostora da se razmašemo i namestimo ga po volji od poda do plafona. Zato treba birati praktično, ali sa ukusom. Procunjajte po prodavnicama nameštaja ili naručite neke komade po meri koji će osloboditi dovoljno mesta za smeštaj ključeva ili pošte. Umesto klasičnih cipelarnika nađite neki modularni orman ili klizeću klupu koja se po potrebi može izvući i poslužiti kao dodatno mesto za sedenje ili vezivanje pertli.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike