Kako maksimalno da iskoristite prirodno svetlo u svom domu

02.11.2021

12:20

1

Dizajnerka enterijera otkriva par trikova kako da vam tamna prostorija zasija

Kako maksimalno da iskoristite prirodno svetlo u svom domu
pexels-max-vakhtbovych-6077368 - Copyright Pexels

Svetlost je jedan od važnih faktora za svaki enterijer. Iako uređen po poslednjim trendovima, dom koji nema dobro prirodno osvetljenje može izgledati skučeno i neuredno.

Dok neki domovi imaju sreću jer su pozicionirani tako da dobijaju puno prirodnog svetla koje dopire iz svakog kutka, drugi su veoma tamni.

Srećom, postoji mnogo načina da povećate svetlost - od korišćenja ogledala do toga da svoje plafone učinite malo svetlijima od zidova.

Međutim, prema mišljenju HGTV zvezde i dizajnerke enterijera Bregan Džejn, bitne su i zavese koje odaberete.

Džejn je na Instagramu objavila fotografiju svoje crno-bele trpezarije, a prirodna svetlost koja ulazi kroz prozore čini prostoriju prozračnom i svetlom, što ona pripisuje belim zavesama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Breegan Jane (@breeganjane)

- Kad i gde god je moguće, koristim prirodno svetlo. Jedan od mojih omiljenih načina za povećanje svetlosti u domu uključuje predivne bele zavese okačene visoko i široko - otkrila je ona i dodala da ovakve zavese omogućuju i drugim detaljima da zasijaju, u ovom konkretnom slučaju, mermerni pod.

Takođe, previše slika ili galerija na zidovima mogu stvoriti osećaj skučenosti. Izaberite dve do tri slike koje će pričati priču za sebe, tzv. "statement pieces". Neka manje bude više.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike