Nemojte bacati iskorišćene kesice čaja, mogu vam ponovo biti od koristi u domaćinstvu

09.10.2021

11:20

0

Šoljica čaja tradicionalno umiruje i krepi nakon napornog dana, a kada se okrepite i prionete na posao po kući, iskoristite tu kesicu da recimo oribate ogledalo u kupatilu

Nemojte bacati iskorišćene kesice čaja, mogu vam ponovo biti od koristi u domaćinstvu
k8-vl_l_JPGrxQ-unsplash - Copyright Unsplash

Svi znamo da se kesice čaja, kao i komadi krastavca stavljaju ispod očiju za smanjenje podočnjaka. S druge strane, crni čaj je savršen saveznik kod čišćenja drvenih podova.

Međutim, da li ste znali da kesice čaja možete iskoristiti za čišćenje ili za ublažavanje opekotina? Evo zašto ne treba bacati iskorištene kesice čaja i za šta ih sve možete opet upotrebiti:

1. Zaštitite najdraže posuđe od rđe

Tanini su antioksidansi kojih je najviše u crnom čaju, a izvrsni su i za borbu protiv rđanja posuđa: nakon pranja posuđe jednostavno premažite iskorišćenom vrećicom crnog čaja i osiguraćete mu duži vek.

2. Uklonite neprijatne mirisa iz frižidera

Otvorenu posudu s iskorišćenim kesicama čaja stavite u frižider kako biste iz njega uklonili neprijatne mirise.

Pexels
 

3. Uklonite masne mrlje s posuđa

Par iskorišćenih vrećica stavite u toplu vodu i u nju potopite masno suđe, otprilike pet do deset minuta i rešićete se tvrdokornih masnih mrlja.

4.Očistite ogledala

Čaj može ukloniti masnoću i mrlje sa ogledala. Jednostavno skuvajte "drugu rundu" čaja s jednom ili dve stare vrećice i to iskoristite kao sredstvo za čišćenje.

5. Osvežite ormar

Kako biste uklonili ustajale mirise iz ormara, u njega stavite tanjir s nekoliko osušenih vrećica čaja koje će upiti neprijatne mirise i vašem ormaru dati svežinu. Isto možete uraditi i s cipelama: ako imaju neprijatan miris, u njih stavite vrećicu čaja.

Pixabay
 

6. Rešenje i za tepih

Kako biste osvežili stari tepih, jednostavno na njega stavite osušene listiće čaja. Neka na njemu odstoje desetak minuta, a kasnije ih jednostavno možete usisati.

7. Uklonite mirise hrane s kože

Neke namirnice, poput crnog i belog luka ili ribe, na prstima nam ostave svoj specifičan miris koji je teško oprati, ali možete ga ukloniti tako što ćete istrljati kožu iskorišćenim kesicama čaja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. R.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike