Vraća bliskost parovima: Ova biljka je magnet za ljubav i pozitivnu energiju, svaka kuća treba da je ima

14.09.2021

18:20 >> 19:44

0

Autor: Z. A.

Gaji se lako, u saksiji, a plus je i lekovita

Vraća bliskost parovima: Ova biljka je magnet za ljubav i pozitivnu energiju, svaka kuća treba da je ima
Copyright Pexels

Postoje dekorativne biljke koje u kuću unose mnogo više od estetike. Jedna od njih je svakako i biljka zlatni brk. Kod nas nije toliko zastupljena i popularna, a u svetu od ove biljke prave mnogi lekoviti melemi, dok mnogi veruju da ima i korisno dejstvo po energiju u kući.

Biljka zlatni brk ili brkovi (Callisia fragrans) raste u prirodi Centralne Amerike, a mi je na sreću možemo gajiti kod kuće u saksiji. Brk u kućnim uslovima može dostići visinu od 80 centimetara, a nije ni zahtevna za negovanje. Raste prilično brzo, pa isečeni listovi i stabljike brzo ponovo rastu. Njene liske podsećaju na listove kukuruza, a delom i na drvo života.

čitajte i ovo

U narodnoj medicini sok iz listova zlatnog brka koristi se za brže zarastanje rana i saniranje modrica. Pomaže kao oblog i melem kod otoka i upala, a primenjuje se i u kozmetičke svrhe u maskama za lice. Pre nego što upotrebite zlatni brk zarad zdravlja i lepote, obavezno se najpre konsultujete sa lekarom i stručnjakom kako biste na pravilan način koristili biljku.

Pexels

Simbolika ove biljke jeste da ona akumulira kreativnu moć prirode i donosi u dom energiju vitalnosti. Neki je nazivaju i biljkom magnetom za pozitivnu energiju, a veruje se da štiti dom od negativnih vibracija.

Prema feng šuiju, energija ove biljke može pozitivno uticati na ljubav. Pomaže onima koji žele da osvoje nečije srce jer prenose dobru energiju, ali se veruje i da vraća bliskost ljubavnim parovima.

Printscreen: YouTube/Мир трав

čitajte i ovo

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike