So vam može biti odličan saveznik u domaćinstvu! Evo za šta sve možete da je iskoristite

20.09.2021

15:50 >> 15:54

0

Autor: Z. A.

So je ključan sastojak u kuvanju svakog jela, a odlična je i u rešavanju raznih problema u domaćinstvu

So vam može biti odličan saveznik u domaćinstvu! Evo za šta sve možete da je iskoristite
Copyright Profimedia

Definitivno više ne postoji namirnica koja ima samo jednu svrhu, a posebno su se korisnim pokazali začini. A od svih postojećih začina, so je definitivno najbolja za održavanje kuće i rešavanje svakodnevnih problema, prenosi Real Simple.

Osim što joj nema ravne, a ni zamene, kada je reč o začinjavanju hrane, ovo je nekoliko najboljih načina za korišćenje soli u domu:

čitajte i ovo

Sprečava truljenje jabuka

Jednostavno pranje jabuka u slanoj vodi usporiće njihovo truljenje i biće sveže duže. U jednoj posudi pomešajte jednu čašu hladne vode i pola kašičice soli. Dodajte kriške jabuka i ostavite ih da se namaču desetak minuta. Zatim ih dobro iscedite i odložite ih dok ih ne budete želeli da ih ponovno koristite. Pre korišćenja operite ih običnom vodom i imaće svež i fin ukus.

Pexels

Hladi piće

Ako volite da priređujete zabave, ovaj trik će vam pomoći. Kako bi vaša pića brže bila hladna i spremna za konzumaciju, u posudu u kojoj se hlade dodajte led i so sve dok ne napunite posudu do vrha boce. Nakon samo desetak minuta, vaša pića biće spremna za osvežavanje gostiju.

Očistite dasku za sečenje

Kako biste se rešili neugodnih mirisa iz daske za sečenje, očistite je pomoću soli. Na dasku stavite so i lagano je utrljajte mokrom krpom. Isperite je toplom vodom i deterdžentom za posuđe.

Pixabay

Rešite se mirisa crnog ili belog luka na rukama

Jednostavno operite ruke mešavinom soli i limunovog soka. Zatim ih još jednom operite sapunom i rešićete se neprijatnih mirisa.

Vratite sjaj staklu

Ako imate staklenu vazu, kuvalo za kafu ili bilo kakvo drugo staklo koje je izgubilo sjaj, so će vratiti njihov prvobitni izgled. Pomešajte nekoliko kašika soli s dve kašike sirćeta, dok ne dobijete pastu. Nanesite je na stakleno posuđe i pustite da odstoji 20 minuta. Dobro očetkajte i isperite toplom vodom.

Profimedia

čitajte i ovo

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike