Pet trendova koji će vladati enterijerom u 2021. godini

05.01.2021

17:15 >> 15:35

0

Autor: Z. A.

Kuća je naša oaza, bila i biće

Pet trendova koji će vladati enterijerom u 2021. godini
Copyright Pinterest

Na početku 2020. godine niko nije očekivao da će toliko vremena provesti kod kuće. Većina nas je moga da se bolje upozna s prostorom koji je kreirala za sebe, otkrivajući sve njegove vrline i mane. Mnogi su pokušavali da pronađu nove ideje na Instagramu i Pinterestu kako bi mogli da osveže svoju oazu od stašne stvrnosti. I svi su sa više pažnje pratili trendove u svetu dizajna enterijera jer odjednom su naši domovi postali javni i otvoreni za mnogo više gostiju nego obično, i to virtuelno. Zapitajte se da li bi vaš šef, poslovni partner ili instruktor joge iakda saznao kako izgleda vaša biblioteka i šta držite na zidovima. Pošto je naša kuća sada mesto koje kompletira priču o nama, važno je da je uvedete u trend. Mada, moglo bi se reči da joj date dušu.

U više navrata pisali smo o tome šta naša kuća treba da nosi, a to su ukratko organski oblici, prirodni materijali i komadi s pričom, to trendovi kretati 2021. godini, sa još većim akcentom na održivom dizajnu i dizajnu koji deluje utešno i „kao da će nas zagrliti“ jer je to defintiivno ono što nam je sada potrebno.

možda će vas i ovo zanimati

Organski oblici

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Ovo je trend koji smo gledali kako se razvija cele prošle godine. Krenulo je stidljivo, iz art galerija i od inovativnih dizajnera, a nastavilo se tako munjevito da se pitamo da li će nam u kući ostati ijedan prav ugao i oštra ivica? Ne žalimo se, oblici nameštaja koji podsećaju na onaj iz sedamdesetih godina 20. veka, deluju zabavno i lako se uklapaju u enterijer. Sada je sve više kompanija srednjeg cenovnog ranga koje su svoj dizajn pomerile u tom smeru, a u sledećoj godini očekujemo i invaziju od strane pristupačnih lanaca prodavnica nameštaja. Zaobljeni komadi će vašem domu doneti atmosferu mira i nežnosti.

Čupave tkanine

Pinterest

Pinterest

Krenulo je tako što su odjednom sve modne influenserke, ali i modne kompanije odjednom postali eksperti za kultne fotelje, a onda su ti modeli dobili svoju verziju za moderno doba i to od tkanine sa teksturom. Bukle ne ide nikuda i ne možemo a da ne priznamo da se tome radujemo. Toplina, udobnost i ušuškanost nisu nešto čega želimo da se odreknemo u skorije vreme.

Originalna umetnost

Pinterest

Pinterest

Sa toliko galerija i umetnika čiji portfolio možete pogledati online i uz toliko specijalizovanih sajtova koji nude umetničke printove po pristupačnim cenama izabrati delo baš po svom ukusu nikada nije bilo lakše. To je takođe i sjajna prilika da podržite mlade umetnike koji su na početku svoje karijere. Bitno je samo da odvojite malo vremena za guglanje i da se pustite kao Alisa u taj čaroban svet.

Vintidž komadi

Pinterest

Pinterest

Sve je više sajtova, ali i Instagram profila koji nude originalne stare komade koji su u dobrom stanju i koji vas mogu dobro poslužiti i u godinama koje idu. Budući da trendovi naginju sedamdesetim i osamdesetim godinama, neki zaboravljeni komadi nameštaja su iznenada iskočili u prvi plan. Ono što je najbolje od svega jeste činjenica da ukoliko se ne radi o nekim kultnim modelima, cene su umerene i sve što vam je potrebno jeste oštro oko i brzi prsti da prvi zgrabite nameštaj koji se pojavljuje u ponudi pošto se radi o limitiranom broju. Ukoliko ste vešti sa DIY projektima to može biti i prilika da uposlite prste i spasite neki komad koji nije u sjajnom stanju i udahnete mu novi život.

Eklektika

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Minimalizam šta to beše? Otkad smo prešli na maksimalnu stranu sveta ne možemo ni da zamislimo da smo živeli u blistavo belim enterijerima ispunjenim skandi vajbom. To nije loše, ali mix and match sistem je još bolji! U 2021. godini nećemo igrati na sigurno kada je enterijer u pitanju i ne plašimo se rizika. Slobodno mešajte teksture, nijanse i printove sve dok ne dobijete svoju dobitnu kombinaciju i prostor ne personalizujete baš po svom ukusu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: buro247.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike