Ako nikako ne možete da skinete fleke sa odeće, isprobajte na njima toplo-hladni šok trik

11.02.2021

13:55 >> 12:08

0

Autor: Z. A.

Fleke ne vole nisku temperaturu, a posebno ne one prethodno zagrejane

Ako nikako ne možete da skinete fleke sa odeće, isprobajte na njima toplo-hladni šok trik
Copyright Profimedia

Ukoliko tražite način da sa odeće uklonite neke tvrdokorne mrlje, možda ste naišli na savete koji uključuju sodu bikarbonu, alkoholno sirće ili čak mleko, ali izvršni direktor „Laundry Heap“ Dejan Dimitrov tvrdi da će uporne fleke najlakše ukloniti ekstremno niske temperature.

Niske temperature najbolje deluju na flekama preko kojih ste već prešli vrućom peglom, a osim što može ukloniti mrlje, hladna voda i zamrzavanje mogu i omekšati odeću, kaže stručnjak.

– Zamrzivač može potpuno ukloniti mrlje s odeće ili barem pomoći da mrlja izbledi i smanji se – kaže Dimitrov, a isto tako, tvrdi, na mrlje deluje i potapanje u hladnu vodu.

Niske temperature, objasnio je, najbolje deluju na flekama preko kojih ste već prešli vrelom peglom, a osim što odeću čisti, hladna voda i zamrzavanje mogu je i omekšati.

– Grubo pletene džempere ćete omekšati tako da ih preko noći ostavite u zamrzivaču – savetuje Dimitrov za „The Sun“, a kaže kako je to odlično rešenje za džempere čija vas vuna bocka jer se vlakna na niskoj temperaturi učvrste na mestu.

A kako se ne biste mnogo mučili s peglanjem, on savetuje da u sušilicu za veš ubacite nekoliko kockica leda: toplina sušilice će, kaže, otopiti led i nastaće para koja će izravnati sve nabore na odeći.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike