Pet ideja kako da starom nameštaju udahnete nov život i svom domu date poseban karakter

26.02.2021

19:20 >> 14:15

0

Autor: Z. A.

Apciklaža je veoma korisna i za vaš budžet i za planetu

Pet ideja kako da starom nameštaju udahnete nov život i svom domu date poseban karakter
Copyright Instagram: @upcyclethat

Stari nameštaj nemojte bacati jer postoji mnogo načina za njegovu apciklažu. Apciklaža, za razliku od reciklaže, podrazumeva korišćenje predmeta i resursa koji su već upotrebljavani i kao takvi izgubili svoju funkciju zbog potrošnosti ili oštećenja. Kreativnom i umetničkom obradom ovakvi predmeti mogu dobiti nov život i namenu.

Donosimo vam pet ideja kako da nameštaju koji više ne koristite pružite novi izgled i novu svrhu u domu, on mu može dati poseban karakter.

1. Kofer kao pomoćni stočić

kucastil.rs

Praktičan i dekorativan sto možete napraviti od starih kofera. Dovoljno je da pronađete očuvan starinski kofer i podignete ga na drvene letvice. Ukoliko gornja površina kofera nije dovoljno čvrsta, odgore možete postaviti dasku ili poslužavnik.

2. Štafelaj kao držač za TV

kucastil.rs

Stari držač slikarskog platna preselio se iz ateljea i postao upečatljiv element enterijera renoviranog stana iz ’70-ih godina. Postavljen na točkiće postaje praktično postolje za televizor koje se može pomerati i okretati po potrebi.

3. Prozor kao uzglavlje za krevet

Upotrebite ovaj trik ako želite da unesete interesantan detalj u prostoriju: okvir od prozora postao je uzglavlje za krevet u ovoj spavaćoj sobi. Za uzglavlje je upotrebljen starinski prozor – visok, efektan, a vi svakako možete odabrati i neki jednostavniji, a dovoljno interesantan da postane ukras u vašoj spavaćoj sobi.

kucastil.rs/Dizajn: Fixer Upper/Joanna Gaines

4. Komoda umesto kuhinjskog ostrva

Ako vam se dopadaju kuhinje u američkom stilu, nezaobilazan element koji morate imati je kuhinjsko ostrvo na sredini prostorije. Ostrvo međutim ne mora mnogo da vas košta. Stara komoda ili police sa fiokama obezbediće dodatan prostor za skladištenje kuhinjskog posuđa, a ploča postavljena preko poslužiće kao prostrana radna površina za spremanje hrane.

kucastil.rs

5. Polica za knjige kao koktel bar

Stare police za knjige mogu poslužiti kao bar – potrebno je samo malo dobre organizacije. Police će poslužiti kao savršeno mesto da na dekorativan i pregledan način izložite svoju kolekciju pića i čaša.

kucastil.rs/ Dizajn: Fibi i Džim Hauard

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: kućastil.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike