Uz trik s kovanicama možete celu noć da bindžujete serije na laptopu, neće se pregrejati

03.12.2020

19:19 >> 15:17

0

Autor: Z. A.

Posebno ukoliko nije baš nov ili ako na njemu mnogo radite

Uz trik s kovanicama možete celu noć da bindžujete serije na laptopu, neće se pregrejati
Pixabay

Kad god preterate s radom na prenosnom računaru, rizikujete da ga pregrejete. Međutim, jedan momak razvio je zanimljivu domaću improvizaciju za ovaj problem. Njegov mali trik mogao bi spasiti vaš laptop tokom filmskih maratona i gledanja serija, igranja igrica ili dugog rada na računaru.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Ako ne želite katastrofu, ove stvari ne smete bacati u sudoperu

Fora je u bakru, koji se nalazi u kovanicama i koji preuzima deo toplote.

Akinori Suzuki tvitnuo je sliku na kojoj se vidi kako je uspeo da ublaži probleme sa pregrevanjem svog laptopa „MacBook Pro“ tako što je poređao kovanice od 10 jena uz monitor laptopa. Objasnio je da bakarni novčići mogu preuzeti toplotu.

Novčić od 10 jena posebno je dobar za upotrebu jer se sastoji od oko 95 odsto bakra, piše „IFL Science“.

Suzuki tvrdi da trik radi jer bakar ima visoku provodljivost toplote, što omogućuje brži prenos toplote od plastičnog kućišta računara.

Printscreen: Twitter

Međutim, mnogi novčići za koje mislimo da su bakarni danas zapravo imaju vrlo malo bakra. Za Britance je najbolje da koristie novčić od 1 GBP – koji se sastoji od 70 odsto bakra. U Australiji, možda tamo gde će ovaj trik biti najkorisniji, svi novčići imaju visok sadržaj bakra, posebno kovanice od jednog i dva centa. Što se tiče Sjedinjenih Država, kovanice od jednog dolara su najbolja opcija.

ČITAJTE I: Puna vam je kuća dlaka? Imamo trikove da ih se rešite dok kažete kosa

U našoj zemlji se kovani novac izrađuje od čeličnog jezgra koji je presvučen slojem bakra, a koji podseća na kovanice koje su ranije izrađivane od legure bakra, cinka i nikla. Ali pogledajte, možda negde u kući imate neki stari sitniš, on može da posluži.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sata.hr