Imamo tri saveta kako da vaše kožne cipele uvek izgledaju kao nove

04.03.2021

20:20 >> 19:11

0

Autor: K. Obradović

Biće kao da su tek izašle iz radnje

Imamo tri saveta kako da vaše kožne cipele uvek izgledaju kao nove
Profimedia

Svi želimo da nam obuća što duže izgleda kao da je tek izašla iz radnje. Međutim, posle nekoliko nošenja, našim cipelama potrebna je posebna nega da bi što duže bile u savršenom stanju.

Zato imamo tri genijalna trika kako da ih što duže sačuvate.

Vodena para za osvežavanje cipela od prevrnute kože

Ukoliko se pokvase, cipele od prevrnute kože vrlo brzo mogu izgubi početnu lepotu. Kako biste im produžili život, s vremena na vreme možete materijal osvežiti koristeći vodenu paru. To možete učiniti koristeći peglu na paru, samo pazite da površina pegle ne dotakne cipele.

Topla voda za širenje kožnih cipela

Metoda kojom se možete poslužiti i na cipelama od veštačke kože, ali samo ukoliko je ona kvalitetna. Zagrejte vodu i kad proključa izlijte je u cipele. Voda neka ostane nekoliko sekundi u cipelama, a nakon toga prospite vodu i obujte cipele. Nosite ih sve dok se ne osuše.

Dečiji puder za cipele od prevrnute kože

Ukoliko primetite masnu mrlju na cipelama od prevrnute kože, najlakše ćete je rešiti koristeći dečiji puder. Pospite malo po mrlji, ostavite da deluje nekoliko sati, nakon čega samo očetkajte višak pudera i rešićete problem.

Ako imate svetlo braon cipele od prevrnute kože, na isti način možete koristiti mlevenu kafu, kako biste zadržali boju, piše magazin.novosti.

Pročitajte još

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi