Prelepi crni vitez, sukulent koji voli sunce i ukrašava svaki dom

19.05.2021

10:40 >> 10:32

0

Zbog svojih listova koji pod određenim svetlom izgledaju kao crni važi za jedan od najatraktivnijih sukulenata

Prelepi crni vitez, sukulent koji voli sunce i ukrašava svaki dom
Copyright Printscreen/Instagram

Crni vitez je svojom lepotom osvojio društvene mreže, a ukrasiće i svaki dom. “Black knight echeveria” atraktivna je sočna biljka s mesnatim, šiljastim, tamno zelenim listovima koji pod određenim svetlom izgledaju kao crni. Upravo zbog tih karakteristika smatraju ga za najatraktivniji sukulent.

Poreklom iz Južne i Srednje Amerike, tačnije Meksika, ova biljka je prikladna za uzgoj u toploj klimi te odlično podnosi sušu. Može se uzgajati na otvorenom u tegli dokle god su visoke temperature, ali čim padnu, trebalo bi je uneti unutra. Biljka ne toleriše mraz, ni niske temperature, zato ju je najbolje držati u kući na toplom.

Voli svetla i osunčana mesta i ne voli promene. S obzirom na to bilo bi dobro da ostane tamo gde joj i pronađete mesto, na primer na prozorskoj dasci.

Ova prekrasna biljka najbolje će uspeti u tegli napunjenoj smesom za kaktus ili mešavinom obične zemlje i peska. Što se tiče zalivanja budite umereni. Tek kada se zemlja potpuno osuši zalijte je i pazite da ne ostane u tacnici.

S obzirom na to da je ovu interesantnu biljku divno imati u domu, moraćete malo da se potruditi da je nabavite. Iako je osvojila društvene mreže svojom lepotom, ovu biljku ćete retko  naći u nekom vrtnom centru.

Zato je možda najbolja opcija da je naručite putem interneta.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike